Táto jedna vec výrazne znižuje tvoj výkon v posteli (+ ako to možeš zmeniť)

0

Stres. Máme ho dnes skoro všetci, ale nikomu dlhodobo neprospieva. V tomto článku sa pozrieme na to, ako vplýva stres na tvoj sexuálny život a ako dramaticky vieš zlepšiť svoj výkon v posteli.

Ak sa dlhodobo strachuješ alebo žiješ v napätí, zabíjaš tým svoj intímny život.

Dlhodobý stres spôsobuje často slabú alebo žiadnu erekciu a je spojený aj s predčasnou ejakuláciou.

Životné tempo je dnes veľmi rýchle a môžeš dennodenne zažívať stresové situácie. Je ale na tebe, ako sa k nim postavíš.

 

Stres môžeš mať:

  • z práce,
  • zo zlyhania pri sexe,
  • z neúspechu v živote,
  • keď ťa partnerka opustí,
  • z toho, že nezarobíš dosť peňazí,
  • z rýchleho životného tempa,
  • z toho, že ťa niekto pristihne pri masturbácii,
  • a mnoho ďalších.

Môžno si to neuvedomuješ, ale všetko to má vplyv na kvalitu tvojho sexuálneho života.

Počas dlhodobej psychickej záťaže sa v tele menia hladiny hormónov. Konkrétne sa zvyšuje hladina hormónu kortizolu, ktorý znižuje hladinu testosterónu.

Bez testosterónu sa necítiš ako chlap a prudko ti klesá sexuálny apetít. Jednou z reakcií na stres je aj slabšie prekrvenie orgánov, čoho dôsledkom je ťažšie dosiahnutie erekcie.

Prežívaš časový stres, hádky a iné nepríjemné situácie doma alebo v práci? Stanov si ako prioritu č. 1 vyhýbať sa týmto situáciám.

Stres pôsobí aj na mladých ľudí, ktorí majú pri masturbovaní obavy, že ich niekto prichytí „pri čine“. Preto sa mnohí naučili masturbovať čo najrýchlejšie a tento zlozvyk im ostal až do dospelosti. Aj to ovplyvňuje tvoj výkon v posteli.

V článku o zlých masturbačných návykoch sa dozvieš o tejto téme viac.

 

Jednoduchá cesta na odstránenie stresu – cvičenie

príťažlivosť, žena a muž, pár, výkon v posteli, žena zvádza mužaV prvom rade by si mal prestať chápať problémy s erekciou ako niečo oddelené. Všetky bunky v našom tele spolupracujú a celé telo je jeden dômyselný systém.

Nemôžeme teda chápať problém s erekciou samostatne, ako nejaký problém len „tam dole“.

Poruchy erekcie mávajú veľakrát muži trpiaci obezitou, cukrovkou či srdcovo-cievnymi ochoreniami. Často berú lieky, ktoré erekcii určite neprospievajú.

Ak ti to „tam dole“ nefunguje a nedokážeš dosiahnuť erekciu, odzrkadľuje to tvoj celkový zdravotný stav. Nefunkčné pohlavné orgány sú súčasťou nefungujúceho celku.

Nebudem tu teraz rozoberať, aké kritéria by mal spĺňať zdravý muž. Ale pozri sa na to sedliackym rozumom.

Zdravý muž zvládne absolvovať 4-hodinovú turistiku v horách, zabehnúť niekoľko kilometrov bez prestávky, preniesť na rukách svoju partnerku ponad kaluž vody, vybehnúť po schodoch na štvrté poschodie atď.

 

Zoznam faktorov, ktoré spolu súvisia a nepriaznivo vplývajú na erekciu a sexuálnu potenciu:

  • Užívanie drog (fajčenie, alkohol, iné mäkké a tvrdé drogy).
  • Sedavé zamestnanie a málo pohybu.
  • Plytké dýchanie.
  • Nezdravá strava.
  • Negatívne myslenie.
  • Stres.
  • Zlý krvný obeh, teda srdcovo-cievne ochorenia.
  • Hádky s partnerkou.
  • Žiarlivosť a depresia.
  • Problémy s nespavosťou.
  • Cukrovka a obezita.
  • Choroby a problémy s prostatou.

Poruchy erekcie nikdy neveštia nič dobré. Silná erekcia je akýmsi „ukazovateľom mužského zdravia“.

Pre krvný obeh je obzvlášť škodlivé fajčenie, pretože zužuje cievy a poškodzuje dýchací systém. Taktiež alkohol a kofeín zaťažujú ľudský organizmus, a preto by si sa im mal vyhýbať.

Lekári vyšetrením pohlavných orgánov zistili, že hneď po vyfajčení jednej cigarety, inhalovaný nikotín zníži prietok krvi a spôsobí stiahnutie ciev.

Neznamená to, že každý fajčiar je automaticky impotent. No je jasné, že fajčenie negatívne vplýva na sexuálny život.

Čím viac sa budeš snažiť o zdravší život, tým vyššiu šancu máš, že sexuálna aktivita ti vydrží aj do vyššieho veku.

Problémy s erekciou najčastejšie súvisia s vysokým krvným tlakom a srdcovo-cievnymi ochoreniami.

 

Toto by si mal robiť

Pri pravidelnom pohybe dochádza k zvýšeniu hladiny neurotransmiterov v tele a testosterónu v krvi, ktorý je dôležitým pohlavným hormónom u mužov.

Pravidelným cvičením zlepšuješ stav svojho cievneho systému a srdca. Zvyšuješ tým svoju dlhovekosť, chuť na sex a zlepšuješ aj svoju celkovú vitalitu.

Nemusíš sa hneď celé hodiny trápiť v posilňovni. Najprv začni oveľa viac chodiť pešo.

Okrem toho si naplánuj aspoň 3-krát týždenne inú 20 minútovú pohybovú aktivitu (plávanie, beh, bicyklovanie, lyžovanie, rýchlu chôdzu, chodenie po schodoch, skákanie so švihadlom, kliky, drepy, hrazda, gymnastické kruhy, atď.).

Obzvlášť účinné sú bojové športy ako kickbox alebo boxovanie. Nemusíš hneď niekoho mlátiť. Zo začiatku úplne postačí boxovať do boxérskeho vreca niekoľko minút denne.

 

Ako spolu súvisí predčasná ejakulácia a šport

10+1 dôvodov, prečo by si mal začať cvičiť, výkon v posteli, zdravý mužAk nie je pre teba dobre vyzerajúce telo dostatočná motivácia, aby si začali cvičiť – čo keď ti poviem, že pravidelným cvičením môžeš zredukovať problémy s predčasnou ejakuláciu a stať sa lepším milencom?

Cvičenie ti taktiež môže pomôcť pozdvihnúť si sebavedomie. Všetky benefity, ktoré získaš z cvičenia sa prejavia aj v posteli.

Odborníci vypracovali niekoľko štúdií, v ktorých potvrdzujú, že dostatok pohybu má výrazný vplyv na sexuálny život.

Muži, ktorým chýba pohyb, mávajú menej uspokojivý sex ako muži, ktorí pravidelne športujú.

Rovnako aj nahota môže byť pre niekoho stresujúca, ak nie je so svojim telom spokojný.

Ak cvičíš, nielenže máš zo svojho tela lepší pocit, ale celkovo dokážeš podávať aj lepšie výkony. Pri cvičení tvoje srdce zosilnie, zväčší sa kapacita pľúc a zlepší sa tvoja kondícia.

Pravidelná fyzická aktivita ťa urobí šťastnejším a pokojnejším, čo v podstate utlmí napätie a zvyšuje tvoju sexuálnu túžbu.

 

Prečo ti odporúčam cvičiť

Počas cvičenia taktiež prirodzene stúpa hladina serotonínu.

Nízka hladina serotonínu je spojená s určitými ťažkosťami v sexuálnej oblasti. Môže to byť neschopnosť dosiahnuť alebo udržať si erekciu, neschopnosť kontrolovať svoje vzrušenie alebo predčasná ejakulácia.

Muži trpiaci predčasnou ejakuláciou často upadajú do depresie. Cvičenie im veľmi jednoducho môže pomôcť zvýšiť hladinu serotonínu a tým odbúrať depresiu.

Pokiaľ teda pravidelne cvičíš, hladina hormónu serotonínu ostáva na dostatočne vysokej úrovni. Vďaka tomu si v psychickej pohode, ktorá ti pomôže aj s tvojou sexuálnou výdržou.

Sex je tiež dobrá metóda na spaľovanie kalórií. Môžeme ho teda považovať za určitý druh športu.

Muži, ktorí pravidelne cvičia, nielenže väčšinou vyzerajú mladšie a zdravšie, ale budú si môcť užívať sex aj vo vyššom veku.

 

Bonusový tip na zvýšenie produkcie testosterónu

Doplň si testosterón prírodnými bylinami. Zloženie stravy už nie je to, čo kedysi bývalo. Bežné potraviny obsahujú menej výživných látok ako pred 100 rokmi.

Mnohým mužom dnes chýba testosterón. Jeden z najlepších spôsobov, ako zvýšiť jeho hladinu a byť viac chlapom, je bylina Kotvičník zemný (Tribulus terrestris).

Toto je podľa mňa jedna z najlepších bylín na to, aby si sa cítil viac ako chlap. Táto doslova zázračná bylina obsahuje látky, ktoré zvyšujú u mužov hladinu pohlavného hormónu testosterónu až o 30 %.

Vedľajším efektom je aj to, že spôsobuje rýchlejší nárast svalov a zvyšuje fyzickú aj psychickú výkonnosť.

Takže tento doplnok je vhodný aj pre športovcov. Toto pocítia hlavne muži po štyridsiatke.

Kotvičník je v zahraničí známy aj ako rastlinná viagra. Niekoľko vedeckých štúdií preukázalo, že látky z kotvičníka u oboch pohlaví zvyšujú chuť na sexe a celkovo aj sexuálne libido.

Nájsť ho môžeš vo forme sypaného čaju, výťažku v alkohole, oleji alebo ako prášok v tabletkovej forme.

[CTA_MSO]

Stanislav Ličko je vzťahový poradca, zakladateľ projektu novymuz.sk a autor veľmi úspešnej knihy s názvom Ako ju pochopiť. Ktorá je vyhľadávaná, ako mužmi tak ženami. Pomáha mužom lepšie chápať ženy a uzdravovať partnerské vzťahy a prehlbovať intimitu vo vzťahoch. Má za sebou tisíce mužov, ktorým zmenil pohľad na sexualitu a vzťahy. Taktiež je tvorcom online seminárov pre mužov, ktorí túžia do života pritiahnuť zdravý plnohodnotný vzťah. Každý piatok zverejňuje podcasty - vysielania pre mužovna témy, ktoré riešime všetci. V Banskej Bystrici vedie stretnutia pre mužov, na ktorých sa muži navracajú k vlastnej pravdivosti.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here