[Peniaze 4/4] 5 rýchlych tipov, ako si nájsť robotu či zarobiť peniaze

0

ako zarobiť peniaze, sexi žena peniaze, zarábať peniaze, zárobok, bankovky v rukách ženyĽudia nechcú robotu, chcú vedieť, ako zarobiť peniaze. Dokonca v mojom okolí sa známi vyjadrili, že načo si budú hľadať robotu, keď z podpory od štátu majú dosť peňazí na život.

Teda pokiaľ si nehľadajú robotu preto, že tá samotná činnosť ich baví a peniaze berú ako vedľajší efekt tejto ich práce.

V tejto mini sérii rád o peniazoch sa s tebou delím o vlastné skúsenosti (a príbeh), ako môžeš pracovať s tými peniazmi, ktoré už teraz máš a ako zarobiť peniaze ďalšími zaujímavými spôsobmi.

V predchádzajúcich 2 videách si sa dozvedel, ako môžeš mať kontrolu nad svojimi peniazmi a čo spraviť s každým jedným eurom, ktoré zarobíš.

Získal si tak skvelý základ k tomu, čo ťa čaká dnes. Mám pre teba 5 rýchlych (a netradičných) tipov, ako si môžeš istejšie nájsť robotu či zarobiť peniaze.

 

Situácia dnes

práca robota Heslo: „Študuj, nájdi si dobrú robotu, pracuj 40 rokov v istom zamestnaní a užívaj si dôchodok,“ už snáď nikto so zdravým sedliackym rozumom nemôže brať vážne.

Pomaly každý mladý človek tu dnes behá s nepoužiteľným titulom a nedokáže sa zamestnať.

Do roboty zamestnávatelia ľudí neprijímajú, pretože im „tam hore“ neustále znepríjemňujú všetci situáciu a radšej človeka nezamestnajú.

Nové technológie nahrádzajú ľudskú prácu a vďaka „kríze“ (čo je mimochodom najúžasnejšie obdobie na nové nápady) to ide dolu vodou.

A o dôchodkoch a dôchodcoch ani nehovorím. Stačí sa pozrieť naokolo.

Pssst. Prezradím ti tajomstvo… Ja a ty už dôchodok mať nebudeme. Jednoducho naň nebudú peniaze.

 

Ako z toho von?

Jednoducho! 🙂 Treba začať robiť veci inak. Začať môžeš napríklad tým, že zlepšíš svoje presvedčenia o peniazoch.

Keď som sa v 3. semestri vykašľal na vysokú školu v Brne (odbor aplikovaná informatika) s dobrou perspektívou do budúcna a teplým miestočkom, otvorili sa mi nové dvere.

Ono to možno pekne znie, ale v skutočnosti som nevedel, odkiaľ fúka.

Žiadny titul. Žiadne hľadanie si zamestnania. Žiadny úrad práce.

Dnes je to už 6 rokov, čo som „čistý“. A za tieto roky, kedy som bol nútený robiť to „inak“, som objavil niekoľko možností, o ktoré sa chcem s tebou podeliť.

Predstavím ti ich rovno 5 a bude len na tebe, ktorá možnosť najlepšie sadne tvojej momentálnej situácii a typu osobnosti. Nech sa páči, vyber si:




Odoberaj CHLAP 2.0 videá

1. Buď iný a odlíš sa od všetkých ostatných

Istú dobu po škole som robil výberové pohovory pre nových ľudí. Mal som k dispozícii asi milión životopisov ľudí rôznej úrovne.

žena byť iný, ako zarábať, ako zarobiť peniaze, chcem zarobiť, žena s fúzmiTituly, schopnosti, predchádzajúce zamestnania, klišé formulky typu „som tímový hráč“… Prešiel som ich stovky.

No na jeden životopis si pamätám dodnes. Obsahom sa veľmi nelíšil od tých predchádzajúcich. No bol na FIALOVOM PAPIERI!

Tej slečne som vtedy zavolal, pochválil ju a zavolal ju na pohovor. Teraz nehovorím, aby si aj ty posielal životopisy na fialovom papieri.

Hľadaj však spôsoby a nápady, ako sa môžeš odlíšiť od všetkých ostatných, ktorí sa tiež uchádzajú o danú pozíciu. Najprv mysli, potom konaj.

#1 tip pre teba: Snaž sa byť zapamätateľný a vždy rob veci INAK, ako to robia všetci ostatní

 

2. Pomôž zamestnávateľovi ušetriť

Je možné, že máš „na mále“ a hrozí, že ťa prepustia. Možno si už o robotu prišiel.

Mám pre teba jeden nápad, ako sa môžeš stať užitočnejším a nenahraditeľným pre svojho zamestnávateľa (a je jedno, či už pre neho robíš, robil si, alebo by si len chcel robiť).

peniaze ušetriť, prasiatko, ako zarobiť peniaze, úspory, ako šetriťSkús sa zamyslieť nad tým, na čom všetkom by mohol tvoj zamestnávateľ ušetriť.

Kde všade sa plytvá peniazmi?

Napríklad také osvetlenie. Používa obyčajné žiarovky, ktoré žerú veľa energie a skoro sa vybijú? Alebo úspornejšie halogénky.

To je tiež fajn, ale existujú kompaktné úsporné žiarovky a LEDky. Ušetria šéfovi viac peňazí a ešte bude aj šetrný k prírode (a to sa dnes nosí).

A toto bol len jeden príklad! Vieš si predstaviť, ako ťa bude brať všetkými desiatimi, keď prídeš aj na ďalšie? Každý jeden podnikateľ chce ZNÍŽIŤ náklady a ZVÝŠIŤ zisk. To je alfa a omega podnikania.

#2 tip pre teba: Hľadaj spôsoby a miesta, kde by si mohol pomôcť zamestnávateľovi ušetriť peniaze

 

3. Choď robiť ZADARMO

„Pre kristové rany, zadarmo?! A čo si sa už Michal načisto zbláznil?“

Nie, vôbec. Myslím to úplne vážne. Keď potrebuješ vedieť, ako zarobiť peniaze, tak sa nauč, ako pracovať zadarmo. Ak si v momentálnej situácii môžeš dovoliť investovať trochu svojho času, tak je to ideálna možnosť (dobré v prípade, ak si študent či máš nasporené peniaze na prežitie).

Všetci by len chceli peniaze. Najlepšie HNEĎ. Ale čím sa potom líšia od všetkých ostatných, ktorých prvá otázka je: „A koľko dostanem?“

biznis vzťah Ja osobne som robil (a doteraz robím) veľa vecí zadarmo. Prečo? Pretože môžem druhému priniesť hodnotu bez toho, aby mi za to niečo platil.

Tak sa buduje vzťah a máš príležitosť ukázať, čo v tebe je.

Máš nejakú vysnívanú robotu?

Chcel by si robiť pre niekoho špeciálneho? SUPER! Napíš mu, že pre neho budeš robiť povedzme mesiac zadarmo. Len tak.

Nevravím, aby si teraz pre niekoho škrečkoval a otročil roky len tak. Budeš mať možnosť získať prax, predviesť sa v najlepšom svetle, a tak si zvýšiš šancu, že ťa skutočne aj zamestná. Týmto si okamžite INÝ.

#3 tip pre teba: Nerozmýšľaj hneď nad tým, čo dostaneš. Uvažuj nad tým, čo môžeš priniesť druhej osobe (najlepšie zadarmo)

 

4. Ukáž, čo vieš na jaspravim.sk

blogovanie práca z domu Možno si ani robotu nechceš hľadať (tak ako ja kedysi). No nevieš, čo iné by si robil.

Čo ak by som ti povedal, že existuje spôsob, ako môžeš robiť to, čo ťa baví, v čom si dobrý a k tomu pomáhať (s tým čo vieš) druhým a oni ti budú za to ešte aj platiť?

Robiť spätné odkazy, reklamu na Facebooku, pliesť teplé svetre, písať múdre knihy, vytvárať krásne plagáty, imitovať vtipne Matelka, pestovať voňavé kvety, programovať webstránky, sprevádzať ľudí po horách… zarábať z domu na internete?

Naozaj veci od výmyslu sveta. Vždy sa nájde niekto, kto danú vec potrebuje. A napr. portál jaspravim.sk dáva týchto ľudí dokopy.

Sú to akési mikroslužby, kde môžeš pomôcť tým, čo vieš a čo ťa baví, a pokojne to môžeš robiť popri štúdiu či práci.

Ak budeš šikovný a robíš dobré veci, nepotrvá dlho a niekto si ťa uchmatne pre seba a bude ťa chcieť zamestnať či spolupracovať s tebou – ale to už sa rozhodneš ty, či chceš, nie on.

#4 tip pre teba: Využi to, čo vieš a čo ťa baví, a choď s kožou na trh na jaspravim.sk

 

5. Stratégia a Systém

peniaze Je veľký rozdiel medzi robotou (kde vymieňaš svoj čas za peniaze) a medzi zarábaním peňazí (kde pracujú pre teba peniaze alebo iní ľudia).

Doteraz som ti ukázal možnosti, ako môžeš efektívnejšie vymeniť svoj čas za peniaze.

Čo je super!

Čo však vtedy, ak ochorieš? Budeš chcieť ísť na niekoľko mesiacov na dovolenku? Ak tvoja priateľka otehotnie? Alebo ak sa ti jednoducho nebude chcieť nič robiť?

Dôležitejšie ako samotná činnosť, ktorú budeš robiť, je to, akú máš Stratégiu a aké Systémy využívaš na získavanie a udržiavanie si peňazí.

Aké Stratégie? Aké Systémy? Funguje to? Kde je háčik? A načo je to dobré?

Ja sám nepracujem pre peniaze. Aj tento blog a moje kurzy sú jednou z takýchto stratégií. Dôležité však je, mať tú správnu stratégiu a systém.

 

Finále série o peniazoch

Do tohto momentu si sa naučil, ako môžeš pracovať s tými peniazmi, ktoré už teraz máš, aby ti neutekali pomedzi prsty a nemal si dieru v lodi, ale loď okolo diery.

Zistil si aj, že by si nemal minúť vždy všetko, čo zarobíš a mal by si zaplatiť vždy najprv sebe.

A dnes si objavil niekoľko nových možností, ako si môžeš nájsť robotu (hoci si študent, nemáš prax alebo si dlho nezamestnaný, alebo len chceš niečo nové) a zarobiť nejaké peniaze.

[CTA_majsterpenazi]

 

V mini sérii o peniazoch vyšli tieto články:

Pripravil som pre teba sériu článkov s videami, v ktorých ti pomôžem vďaka jednoduchým metódam a princípom pracovať s peniazmi, ktoré už teraz máš a ukážem ti možnosti, ako si nájdeš novú robotu či sa naučíš zarábať peniaze vo vlastnom biznise a budeš sám sebe pánom.

[Peniaze 1/4] Obmedzujúce presvedčenia o peniazoch, ktoré ti ŠKODIA

[Peniaze 2/4] Jednoduchý trik, ako zarobiť oveľa viac

[Peniaze 3/4] Prečo by si mal prestať platiť najprv iným a šetriť

[Peniaze 4/4] 5 rýchlych tipov, ako si nájsť robotu či zarobiť peniaze

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here