5 rokov chlap20.sk

0

5. výročie bloguDnes blog chlap20.sk oslavuje svoje 5-te výročie. Niečo sa nepodarilo, niečo našťastie áno. Bol to rok vrcholov aj pádov. Chcem sa s tebou podeliť o to, čo sa dialo minulý rok na pozadí blogu a čo sme si pre teba prichystali na 2017.

Dnes je tomu 5 rokov, čo som po urputnom boji s technikou založil tento blog.

Nevedel som, ako a na čom ho založiť, ako nastaviť stiahnutie ebooku či ako zohnať prvých návštevníkov.

V deň (6.1.2012), kedy som ho prvýkrát publikoval a uzrel svetlo sveta, som sa triasol, čo naň ľudia povedia. S napätím som čakal prvého návštevníka… no neprišiel. Ani len pes po mne neštekol. A prečo aj, keď o blogu ani len netušil?

Už ani neviem, kde som na začiatku blog zdieľal. Hanbil som sa zaň. Že čo to ja robím. JA. Panic do 22ky. Čo som si to vôbec dovolil písať o „balení“.

Začali chodiť prvé lastovičky. Prvé 3 týždne bolo na blogu priemerne 12 ľudí denne. Dodnes si pamätám ten pocit, ako som každý deň kontroloval štatistiky a tŕpol som, koľko nových ľudí sa o blogu dozvedelo. A čo vlastne hovoria na moje články? A čo hovoria na mňa?!

Nebolo mi vtedy všetko jedno. Príliš som to prežíval a bral som si to osobne. No časom som z toho celého vyrástol…

Pred tým, ako budeš pokračovať v čítaní, ti odporúčam pozrieť si aj predchádzajúce výročné články, ak sa chceš dozvedieť aj zvyšok príbehu:

V tomto výročnom článku ti chcem prezradiť, kam sme sa spolu za posledný rok posunuli, čo máme za sebou, čo vyšlo a čo (ako vždy) nevyšlo a čo môžeš očakávať ďalej (a aspoň si aj ja budem pamätať o 10 rokov, aká bola história blogu).

UPOZORNENIE! Ak si jedným z mojich hejterov, tak radšej ani nepokračuj, pretože opäť ti môžem zdvihnúť tlak. Radšej si prečítaj tieto 2 články, ktoré som napísal špeciálne na tvoje často kladené otázky a pripomienky (a venuj energiu sebe a niečomu produktívnejšiemu):

Ak si však jedným z mojich pravidelných čitateľov, fanúšikov či priateľov, pokojne pokračuj ďalej a zisti, čo som si pre teba najbližšie pripravil.

 

Prestrelené očakávania a takmer koniec

Whooooou! Minulý rok som riadne prestrelil! Začal som mať veľké oči. Budem zarábať státisíce! Stíhať všetko! A stále to bude fungovať (tak ako v minulosti)!

Prd makový. Riadne som padol na čumák. Nastavil som si pre blog príliš veľký cieľ. A spoliehal som sa na to, že to pôjde ľavou zadnou. Tím okolo blogu sa začal rozrastať, pribúdali nové kurzy, dozvedali sa o mne noví ľudia… tak to musí rásť, no nie? Precenil som svoje schopnosti (a schopnosti druhých).

Čo tým mám na mysli? Začali sme ísť do červených čísiel. Ak si čítal aj minulé články, tak ti určite neuniklo, že s fungovaním blogu (a všetkého okolo) sú spojené nejaké náklady a predávame aj produkty či kurzy. Je to teda tradičné podnikanie, v ktorom riešime problémy zákazníkov a snažíme sa dosiahnuť zisk (prinášaním výsledkov a pomáhaním druhým).

Aj keď sa hovorí, že 90% biznisov skrachuje do 5 rokov, mňa sa táto štatistika predsa nemôže týkať. No začala sa… Vzal som si extra spotrebný úver, len aby som mohol vyplatiť zamestnancov a tím. 6 z prvých 7 mesiacov roka sme boli v mínuse (rozumej to, čo ma toto celé stálo bolo vyššie ako to, čo to prinášalo). Prestávalo to byť udržateľné.

Príjmy a výdaje prvá polovica roka 2016

Do toho prerábanie celého blogu, náklady spojené s tlačou knihy (vydával som si ju sám) a prestrelené očakávania… Prečo ti to vôbec vravím, keď ťa to ako čitateľa, ktorý chce vedieť „ako baliť baby“ (v ideálnom prípade si však už pochopil, že to tu my neučíme, ale zameriavame sa na tvoju osobnosť, hodnotu a priťahovanie žien tým, aký si) nemusí ani zaujímať?

Po prvé – chcem byť k tebe maximálne úprimný a otvorený. Nemám čo skrývať. No a po druhé – sen menom „Prinášame ženám lepšie zážitky s chlapmi“ sa mohol rozplynúť a ja by som v ňom nemohol plnohodnotne pokračovať a prinášať ti stále nové a lepšie veci a pomáhať ti posúvať sa na tvojej ceste ďalej. Bol by som v strese a musel by som hľadať iné spôsoby, ako prežiť.

 

Čo sa nám minulý rok NEpodarilo

Tým, že sme potrebovali viac hasiť to, ako sa stabilizovať a udržať to celé aspoň nad nulou, som vsadil na istotu a príliš som nešpekuloval s novinkami.

Chcel som priniesť už v minulom roku nové produkty do celkového vzdelávacieho systému (Vodičák na vzťah a Sex Guru), no na ne by som potreboval viac času.

A keď každý deň riešiš, ako prežiť, tak bolo potrebné začať sa na to pozerať cez čísla a biznis. Nie cez pocity a dojmy. Teda čo funguje, čo nefunguje a ako to robiť lepšie (a predvídateľnejšie, udržateľnejšie).

Taktiež som tým pádom nespustil komunitné stretnutia po väčších mestách, kde by sa chlapi pravidelne stretávali a pomáhali si (pod mojou záštitou). Nemohol som si dovoliť extra cestovať (a byť od ženy ešte viac preč ako som už bol).

 

Ale mnoho vecí predsa len vyšlo…

Asi TOPka minulého roka bolo napísanie a vydanie knihy Príťažlivosť. Najprv to bola len myšlienka, rozhodnutie a verejný záväzok.

Kniha Príťažlivosť - prvé oznámenie

O mesiac však už bolo potrebné sadnúť na riť a začať na tom reálne makať (aby som to stihol).

Kniha Príťažlivosť - Rozhodnutie

A o 10 pracovných dní na to bola kniha napísaná (aj s chorobou na krku a voľnými víkendami).

Kniha Príťažlivosť hotová

No a ten neopísateľný pocit a radosť, keď vidíš svoju knihu konečne vytlačenú a držíš ju v rukách!

Kniha Príťažlivosť vytlačená

Cieľ sa naplnil a už v máji sa kniha stala Bestsellerom č.1 na Martinuse (najväčšom internetovom kníhkupectve).

Kniha Príťažlivosť TOP1

A taktiež aj v kníhkupectvách.

Kniha Príťažlivosť TOP1

A kniha robila radosť nie len chlapom, ale aj mnohým ženám, ktoré ju začali chlapom odporúčať. Knihu Príťažlivosť môžeš získať tu.

Kniha Príťažlivosť

Aplikácia Becomme

Aplikácia Becomme rebríček

Na Valentína som v spolupráci s Jakubom Pavlíkom a Tomášom Thüringerom predstavil aplikáciu Becomme, aby sme zjednodušili chlapom komunikáciu so ženami.

Na začiatku som do nej pridal vyše 700 možností zoznámenia sa a následnej konverzácie (či už vonku alebo na internete) a v najnovšom update toto číslo porástlo cez 2500. Appka samozrejme nie je dokonalá, je to jej prvá verzia a na základe spätnej väzby ju vylaďujeme a dopĺňame postupne.

Opäť netrvalo dlho a appka sa stala na Appstore najsťahovanejšou aplikáciou u nás, v sekcii Životný štýl a druhou celkovo. Dodnes evidujeme 12.624 stiahnutí.

Dokonca si naša appka aj zasúťažila v Aplikace roku 2016 a dostala sa do finále.

Aplikácia Becomme súťaž 2016

Neušla ani pozornosti médií, ktoré o nej s obľubou písali.

Aplikácia Becomme v médiách

Reportáž o nej vyšla aj v markizáckom Reflexe.




A priamo Jakuba doslova „vyždímal“ aj Jan Kraus.




Aplikáciu si môžeš zdarma stiahnuť pre iPhone či Android.

 

Nová verzia blogu 4.0 a kompletná prerábka

Priznám sa, že už dlhšie som chcel prerobiť blog (dizajnovo aj obsahovo). Veď posledný redizajn bol vo februári 2013 (ako vyzeral blog v minulosti si pozri v tomto článku). Potom, čo ho začali iní kopírovať, bolo nutné ísť znovu o niekoľko krokov dopredu a nastaviť trend.

Navyše, začal som mať ja osobne problém s niektorými článkami, ktoré boli na blogu uverejnené. Či už to boli články bývalých „pickuperských“ autorov alebo aj moje články, ktoré vznikli len preto, aby pritiahli návštevnosť (no od reálneho prínosu mali ďaleko).

A ešte k tomu sa bili s novou značkou, v ktorej sme chceli „prinášať ženám lepšie zážitky s chlapmi“. Čokoľvek, čo nespĺňalo tento nový štandard, muselo ísť z blogu nekompromisne preč.

A tak sme postupne odstránili 1/3 všetkých článkov (vyše 200). Na Facebooku sme taktiež prestali zdieľať rôzne vtipné obrázky, ktoré dehonestovali ženy alebo boli príliš sexistické.

Bolo treba vykročiť dopredu…

Stará verzia blogu chlap20.sk

Blog tak chytil čierno-zlatý dizajn, modernejší nádych a konečne sa dajú získať aj všetky produkty a kurzy kedykoľvek počas roka na jednom mieste.

 

Nový živý tréning Ďalší level

1.10. sa v Bratislave konal prvý jednodňový živý tréning pre chlapov, ktorý som nazval Ďalší level a pod touto značkou ho budem postupne rozširovať aj do ďalších miest. Ide o formát, v ktorom dávam do rúk chlapom nástroje, vďaka ktorým posunú svoju hodnotu minimálne o jeden level do roka.

Ďalší level BA účastníci

Pozvanie prijali aj niektoré moje kamarátky, ktoré prišli chlapov podporiť, dať im spätnú väzbu, zapojiť sa do aktivít či na afterparty sa osobnejšie pobaviť a zabaviť sa. A v tomto trende budeme pravdaže pokračovať.

Ďalší level BA kočky

A ako nakoniec bolo? Môžeš si celú tú atmosféru z prvého Ďalšieho levelu pozrieť v krátkom videu.




 

Tím chlap20.sk a ľudia okolo

Niektorí do môjho tímu prišli, iní odišli. Pokazil som niekoľko vecí a je zázrak, že niektorí z nich okolo mňa ešte stále sú… Ale vďačím im za veľa. Dnes by blog a celý projekt nebol tam, kde je.

Peťo Čelko sa staral prevažne o sociálne siete, Roman Vraňák vypomáhal so SEO, môj brat Roman je už tradične na zákazníckej podpore a fakturácii, Igor Šuppen zabezpečoval všetko technicky, Kenny sa staral o grafiku, Maťa Trepáková o emaily, Lenka Čelková najmä o blog a jeho prerábku a Silvio Michal riešil bezpečnosť, posúvanie blogu dopredu a taktiež hosťovské články.

Tím akozbalit chata jún 2016

Tím akozbalit Ďalší level v BA

No a po poslednej chate obohatili tím ďalší ľudia, ktorí sa budú nasledujúci rok starať o to, aby sa ti so ženami darilo viac.

Tím akozbalit chata január 2017

 

chlap20.sk v číslach

Už minulé roky som prvýkrát poodhalil podstatné čísla okolo tohto webu.

Nemám dôvod ich skrývať a chcem, aby slúžili ako inšpirácia pre ostatných, že aj z jednoduchej myšlienky pomôcť druhým a odovzdať im kus seba, môže vzniknúť niečo zmysluplné, čo ťa môže aj živiť:

  • Na blogu sa momentálne nachádza 404 článkov, ktorým ste dali dokopy viac ako 90 000 lajkov
  • Priemerne blog navštívi a číta 30.000 ľudí mesačne
  • 13.385 chlapov odoberá emailom rady a videá zdarma a získava informácie o akciových ponukách
  • Youtube kanál má momentálne 4.542 odberateľov a má 945.958 pozretí videí
  • Za 5 rokov má blog chlap20.sk 2.046.428 jedinečných návštevníkov (9.240.325 zobrazení stránky)
  • 31 kurzov, produktov a ebookov, ktoré môžeš získať kedykoľvek počas roka priamo z blogu
  • Do mojich kurzov vstúpilo celkovo doteraz cez 2000 chlapov, ktorí do seba minulý rok investovali 114.400€

 

Čo plánujeme pre teba na rok 2017

Moje poslanie je jasné – „Prinášať ženám lepšie zážitky s mužmi“.

A preto som spolu s tímom na novoročnej chate navrhol, aby sme sa tento rok zamerali na:

  • TOP priorita je dokončenie vzdelávacieho systému – na jar nový program na osobnosť s názvom Chlap 2.0, na leto konečne Sex Guru a na jeseň Vodičák na vzťah
  • Živý tréning Ďalší level v Banskej Bystrici na jar a na jeseň v Brne
  • Druhá kniha pre chlapov, ktorá ťa pred letom prevedie od výberu partnerky, cez zoznámenie sa, konverzáciu, zvádzanie, randenie až do vzťahu.
  • Komunitné stretnutia chlapov po väčších mestách na Slovensku (aj s mojou účasťou)
  • Veľký 3 dňový živý tréning Magnet na ženy v Bratislave, kde si v praxi natrénujeme získanie vyššieho sebavedomia, zoznamovanie, komunikáciu, písanie ženám či sexuálne obrazy
  • Plus niekoľko ďalších vecí, ktoré nebudem sľubovať, no verím, že sa mi podaria a nechám si ich zatiaľ ako prekvapenie…

To len aby si vedel, na čom všetkom sa okolo blogu pracuje ? a videl si aj za oponu.

 

To najdôležitejšie na záver

chlap20.sk Tak toto sa vymklo z rúk... 4 roky chlap20.sk Dollarphotoclub 77060146Tento blog je o tebe a pre teba. Áno o tebe, ktorý si to prečítal až sem a vydržal si to so mnou.

Presne pre teba to robím. Aj keď občas sa ti to tu nemusí páčiť a nie vždy je to podľa tvojich predstáv (koniec koncov, nikto ťa tu nedrží).

Ja nie som dokonalý a ani tento projekt nie je (a nikdy nebude).

Ale sľubujem ti, že budem robiť všetko preto, aby sa posúval stále dopredu a prinášal nové a lepšie veci, ktoré ti ešte viac pomôžu.

Ak sa ti páči, čo robíme, pomáha ti to a máš výsledky, povedz o tom aj svojim kamarátom (čo si už zaiste na tebe všimli aj sami) a napíš mi svoj Príbeh úspechu. Môžeš sa tak pridať do našej Siene slávy k stovkám ostatných, ktorí už prinášajú ženám lepšie zážitky.

Ak ti tu niečo chýba, zlepšil by si niečo alebo máš nejaké návrhy, napíš email priamo mne. Zaujíma ma tvoj názor a nápady na zlepšenie.

Chcem, aby si sa tu cítil dobre, našiel si tu, čo hľadáš a dosahoval výsledky, po akých túžiš.

Verím, že keď budú chlapi pracovať na sebe, svojom sebavedomí, príťažlivosti, hodnote, charizme a komunikácii, budú priťahovať ženy úplne prirodzene a nebudú ich musieť naháňať, baliť a skúšať na ne rôzne naučené triky.

Nie baliť ženy, makať na sebe! To je to podstatné. Rozvíjať sa, rásť, dávať svojmu životu zmysel a to, čo sa naučíš, o to sa podel s ostatnými.

Verím, že to dokážeš, že si sám zodpovedný za svoj život a za výsledky, ktoré dosahuješ. A že iba TY máš tú silu zmeniť to. Ja ti môžem len pomôcť objaviť to v sebe.

Aj najbližší rok budem na tejto ceste s tebou a budem ti pomáhať tak, ako len budem vedieť…

[chlap_webinar]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here