5 vlastností, ktoré ženy na mužoch neznášajú

čo ženy na mužoch neznášajúNemám v pláne ťa uraziť ani ťa poúčať, či nebodaj ťa ,,prevychovávať“.

Keďže som ale jedna z tých dobrých duší a rada nastavujem zrkadlá, chcela by som ti predstaviť pár vlastností, ktoré my ženy častokrát musíme u mužov akceptovať.

Sú pre nás ako pokazená čerešnička, ktorá ničí (a často aj zničí) chuť inak lahodného zákusku.

A ak by si sa rád stal magnetom na ženy, alebo by si si rád udržal svoju priateľku, určite ti padne vhod týchto pár dobre mienených rád, ktoré dopomôžu tvojmu úsiliu.

Enjoy 🙂

 

1. Usoplené dieťa v tebe

Popravde, nič nie je horšie, ako keď máme za partnera malé dieťa. Sme si vedomé toho, že v každom z nás sa ukrýva kúsok z nášho detstva a tak to aj má byť.

čo ženy na mužoch neznášajú - uspolené dieťa Problém však nastáva vtedy, keď dieťa v tebe je sebecké, vyžadujúce si neustálu pozornosť, nesamostatné a bez našej pomoci a starostlivosti, bezradné a neschopné života.

Už len podbradník a dupačky…

A vieš ,čo je na tom najlepšie?

Aj TY, aj MY vieme, že si bez nás poradíš ľavou zadnou! Tak načo toto divadielko 😉

Čo s tým? Z trochy iniciatívy a samostatnosti ti ruka (dúfam) neodpadne. Tiež predsa nechceš mať na krku fňukajúce, nesamostatné a otravné decko namiesto priateľky.

 

2. Bordel všade okolo teba

čo ženy na mužoch neznášajú - bordel Naozaj si myslíš, že nie je nič krajšie pre ženu, ako obskakovať svojho partnera, vyvárať mu od rána do večera, upratovať po ňom rozhádzané oblečenie, chodiť s košom po byte a zbierať prázdne obaly z mekáča, čipsov a plechoviek od piva?

Mám pre teba možno šokujúcu odpoveď.

NIE!

Ženy sa nenarodili ako slúžky a otrokyne (nie naozaj), neboli vychovávané a vedené k tomu, aby celý život obskakovali niečí zadok. Dokonca ani ten tvoj.

Ale pozor! To neznamená, že sme mrchy a o svojich partnerov sa nestaráme. Len by si nám veľmi pomohol, keby si si svoj neporiadok upratal ty sám.

Pretože, ak tvoja partnerka nebude robiť nič iné, iba po tebe odstraňovať stopy v podobe smetí a neporiadku, nečuduj sa, že tvoja nežná polovička odmieta s tebou tráviť zvyšok svojho drahocenného času. A odmieta aj sex.

Upratuj si aspoň po sebe. Nežiješ ani v chlieve, ani v hoteli. Bodka.

 

3. Prázdne reči ala Sľubotechna

čo ženy na mužoch neznášajú prázdne rečiStalo sa ti už, že ťa tvoja partnerka o niečo prosila (niekedy aj viackrát) a ty si jej zakaždým neochotne (ale predsa) sľúbil, že jej prosbu splníš, avšak na realizáciu jej želania sa vždy akosi zabudlo?

Tak vitaj, drahý priateľu, medzi „sľubotechnami“.

Samozrejme, stáva sa, že niekedy sľúbené nestihneš splniť, sme predsa  ľudia.

Ale pravidelne odbíjať svoju polovičku planými rečičkami, ktoré vieš, že nikdy nesplníš, je trochu slabošské, nemyslíš? Ako sa potom môže na teba spoľahnúť?

Sľúb iba to, čo vieš, že splníš. Nič viac, nič menej. Partnerka si bude vážiť, že si priamy a bude ti o to viac dôverovať, keď bude vidieť, že sa na teba môže spoľahnúť.

 

4. Všade si bol a všetko si videl

Ďalšia cenná vlastnosť, ktorá mi pri písaní tohto článku vyčarila úsmev na tvári. Aj keď až taká úsmevná zas nie je.

Je príjemné, keď má žena po boku skúseného muža s veľkým rozhľadom.čo ženy na mužoch neznášajú - pán všetko videl

Raz som sa s „takýmto mužom“ stretla na jednej akcii.

Po  krátkej výmene zdvorilostných fráz na zoznámenie som sa pristihla pri tom, ako s neskrývaným záujmom počúvam jeho veselé historky, ktoré sypal ako z rukáva.

Využila som chvíľu, keď sa chcel napiť a na oplátku som začala vykresľovať jednu zo svojich zábavných príhod (alebo skôr nehôd).

No nestihla som ju ani dopovedať, keď mi môj spoločník skočil do reči s tým, že to nič nie je, veď on zažil/videl/urobil/… (doplň si, čo len chceš ) a nechcel ma pustiť k slovu.

Po chvíli, a to naozaj stačila iba chvíľa, som ho mala chuť niečim ovaliť, len aby bol už ticho a dal mi svätý pokoj.

Neprezentuj sa ako ten, čo všetko videl a všetko skúsil.  Ani pred tvojou polovičkou.  Tá ťa bude síce počúvať (dokým nestratí nervy), ale myslieť si bude svoje a ver, že nič pozitívneho to nebude.

A zabudni aj na neustále poúčanie. To by nedopadlo dobre 🙂

 

5. Ja, moje ego a ja

V refréne jednej pesničky od známej slovenskej interpretky sa spieva – „Ty chceš, a ja nie. Žiť s tebou, to je umenie.“

Krátke a výstižné. Ale aby som nebola skúpa na slovo, tak to rozviniem.

čo ženy na mužoch neznášajú ego Na tejto planéte nežiješ sám.

Svet sa netočí len okolo teba a tvoja priateľka už duplom nie.

Takýto prístup ťa dovedie možno ďaleko, ale cestu budeš šliapať sám. Nikto to s tebou dlho nevydrží.

Skús si uvedomiť, že nemôže byť stále iba po tvojom a každý, vrátane tvojej partnerky, aby sa láskavo prispôsobil. Život je o kompromisoch, či sa ti to páči alebo nie. Zmier sa s tým.

Riešenie? Na egocentrizmus som zatiaľ liek nevymyslela. Ak zistím, dám vedieť. Možno by len stačilo nedávať to tak okato najavo. 

Tak, ako sa ty správaš k ľudom okolo seba, budú sa správať aj oni k tebe. Preto je len v tvojom záujme, zlepšiť na sebe, čo sa zlepšiť dá, a potom už len zbierať plody tvojho úspechu.

Čo štve najviac na tvojom partnerovi teba? Napíš dolu do komentárov a sleduj, koľkí majú tiež podobný problém 😀

[chlap_webinar]

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

32 KOMENTÁRE

  1. Zajímavé a zároveň vtipné, na druhou stranu jsou to staré moudré rady, tak proč se jimi většinou nikdo neřídí??? :=)
    Ale některé body je potřeba nebrat tak obecně, například bod č.4 záleží na konkrétní povaze, ne? A přehnaný pedant na pořádek (bod 2) taky nemusí být ta správná výhra! 🙂
    Jinak při čtení jsem se bavil… těším se na pokračování článku.

  2. tak 1. bod vystihuje dost vela, v dnesnej dobe je problem najst samostatneho chlapa, ktory nema chut si zo zeny spravit sluzku, z ktoreho vyzaruje autorita a respekt, ktory spravi prvy krok a proste bude muzom a nie niekym, koho treba za rucicku viest.
    a co mne vadi na muzoch je slovnik, ako vravte si co chcete, ze my zeny nemame nadavat, lebo sa to ku nam nehodi, tak mne to rovnako usi trha aj ked muzi sa snazia byt muzmi, ale nespravnymi cestami…

  3. Velmi subjektivny clanok a vystihuje iba jednu z mnoha situacii vo vztahoch. Ale na druhej strane je dobre a dolezite aby sa o tom pisalo.

    K comu sa ale musim vyjadrit je c.4:
    kazdy PUA (zvodca umelec) sa musi vediet predat. Takze on musi nasukat v prvych fazach rozhovoru svoje najlepsie vlastnosti. Inac ju nezaujme.

    Davat si treba pozor, aby sa nestalo, ze bude chlap pre zenu az arogantny a namysleny – ako sa to stalo autorke. (lebo ludia, ktori nieco zazili, tak su vacsinou skromni a vedia, aky vie bit zivot vrtkavy).

    Ale „Vsade bol, vsetko videl“ treba aby chalani hovorili. Najlepsie su na to story
    .
    Priklad:
    Jeden chalan hovori story, ako hladal strateneho kamosa v Central Parku v New Yorku,
    Druhy hovori o tom, ako hladal kamosa ozrateho/leziaceho pod stolom na zabave v Hornom Vyplachu.

    Otazka: Ktory z tychto chlapikov by viac pritahoval zensku?

    • @Milan Marko: suhlasim, len dodam… arogancia je aj uhlom pohladu… cim krajsi chlap, tym menej si moze tej arogancie dovolit… vety ktore mne fungovali, uz mojmu kamosovi (ktore baby povazovali za velmi atraktivneho) nefungovali, pretoze im pripadal arogantny… hoci to myslel zo zartu…

      priklad:
      ak ja poviem HB 10, ze neviem ci sa vedla nej zmestim (pricom ja som evidentne chudy), zrejme sa zasmeje… ak by to iste urobil velmi atraktivny chlap, ktoreho by povazovala za krajsieho ako je ona sama, mohol by tym spustit gombik neistoty ohladne vahy (pricom 99% zien s vahou problem ma) a mohla by to vnimat ako arogantny komentar…

    • @Milan Marko: Ahojky, v tom co píšeš máš pravdu. Ale jsou pánové, kteří to využijí jen na začátku, než ženu zaujmou. Poté už to ustoupí.
      Ale jsou kluci, kteří tohle dělají i po půl roce vztahu. Já to vidím ve svém okolí a upřímně v jejich společnosti dlouho nevydržím. Nejčastěji jsou to kluci, co neuznají, že může mít pravdu i nikdo jiný a když už je jasné, že by měli říct – Ano, máš pravdu- to radši obejdou a řeknou – Já nevím…..

  4. Zaujimave. Co ak som presny opak ? Poriadok musi byt, zijem a pracujem zodpovedne, ovladam bonton, co poviem, za tym si stojim a slovo dodrzim. Ked ale zenu poopravim, pripadne je bordelarka alebo slubotechna, tieto veci jej vytknem a uz je ohen na streche, ze ju nemam menit, ak mi to vadi, tak je to moj problem a ona ina nebude. Hotovo-koniec diskusie. Hmmm ? 🙂

    • @SpaceOrb: Ak si presný opak, tak gratulujem. Si mužom snov väčšiny žien a dievčat 🙂
      ak je žena dostatočne inteligentná a napriek urazenej hrdosti prijíme fakt, že máš možno pravdu (ohľadne bordelárky a sľubotechny), tak sa bude snažiť polepšiť. Ak nie, tak možno nestojí zato 🙂

      • @Dídžejka: nesuhlasim 🙂 Ludia sa velmi nemenia… A to ci je naozaj snom vacsiny zien je tiez dost otazne… na rozumovej urovni – mozno… predpokladam, ze sa zhodneme, ze zeny si nevyberaju partnerov racionalne, vyberaju si ich emocionalne…

  5. 2. Môj dom môj hrad. Keď si na návšteve, tak určite nie je vhodné otvorene kritizovať bordel v byte. Človek by si mal byť vedomý, či má doma bordel, keď má návštevu. Ak žena natrafí na bordelára, alebo chlapa, ktorý sa napcháva čipsami, mekáčom a pivom, tak je to len jej hlúposť, že s ním vôbec pokračuje.

    4. so záujmom si počúvala jeho historky, ale zrazu si sa vedome rozhodla, že už ťa to nebaví? To sú teda veci. Myslím si, že horšie je to na ženskej strane, keď žena dokáže rozprávať o kabelkách a topánkach tri hodiny a je urazená, keď chlap pri tom zaspáva. Takže by som tento bod nevzťahoval iba na mužov.

    5. Alexander, nebuď sebec, nechoď do Indie, nič tam nie je. Hannibal, nechoď cez Gibraltár a Alpy do Ríma, dohodni sa na kompromise, vypočuj si ich požiadavky a možno sa vzdajú sami 😀 Tento bod mi príde ako upravená verzia „buď sám sebou a buď dobrý chlapec“. Chlap musí v prvom rade pozerať na seba, nemôže chcieť každému vyhovieť a nemôže robiť všetko podľa ostatných. Chlap má svoju cestu a žena ho buď chce sprevádzať alebo nechce.

    • @Majco:
      2. sú aj takí muži, čo nepohrdnú fastfoodom a podobne a predsa táto skutočnosť nieje dôvodom na rozchod zo strany ženy..
      .bod č. 2 sa netýkal situácii, keď je žena u svôjho priatela na návšteve, ale keĎ s ním už zdiela spoločnú domácnosť 😉

      4. popravde, poznám iba zopár žien, ktoré dokážu stále mleť iba o oblečení a podobných záležitostiach ( tiež to neznášam), ja však k nim rozhodne nepatrím.
      Tento bod sa týka toho, že je nudné stále dookola počúvať tú istú osobu, ktorá si o sebe myslí, že vie všetko najlepšie ( namýšla si, že má právo neustále niekoho poúčať ) a druhého názor mu je ukradnutý.
      Samozrejme, týka sa to aj žien, ale o tom až v následujúcom článku.

      5. niektoré veci sa netýkajú predsa budˇteba alebo partnerky…
      niektoré sa týkajú oboch a o tom je aj 5. bod
      takéto záležitosti sa riešia spoločne, nie že si jeden z partnerov presadí svoje a ten druhý musí bez slova sa prispôsobiť.
      Tvôj život si riaď podľa seba, ale akonáhle sa to už netýka len teba, ale aj niekoho iného, tak egoizmus už nieje na mieste (polopatysticky preložený bod 5)

      Ďakujem ti za tvoj názor, rozhodne bolo zaujímavé pozrieť sa na môj článok z tvojej perspektívy:)

      • @Dídžejka: Tak úprimne. Po prečítaní prvých odstavcov sa už nedalo pokračovať. Gramatika, štýl písania, uf. Donútilo ma to iba k zamysleniu, akí ľudia vlastne píšu články. Nie všetky. Myslím si, že nie si natoľko vyspelá, aby si mohla dávať takéto rady. Keby si mala 40 rokov a aj tvoje ženy, povedala by si určite niečo rozumnejšie ako neskúsená dvaciatka. Na druhú stranu treba pozdvihnúť tvoju snahu pomôcť druhým a že nesedíš doma s prekríženými rukami. Nejako treba začať 😉

        • @yxz:
          podľa článku súdiť moju vyspelosť…zaujímavé 🙂
          ženy, ktorých som sa pýtala, čo nemajú rady na svojich partnerov, mali vyše 35 rokov. A sú to inteligenté a vzdelané osoby…
          skrátka hľadáš chybu na mne, skôr ako by si sa mal zamyslieť, či nemám náhodou pravdu.
          akceptujem tvôj názor, ďakujem za koment.

        • @yxz: Gramatika a štýl písania? No daj do mňa, čo konkrétne sa ti nepáčilo, alebo by si spravil a napísal lepšie…

          + Všetky články prechádzajú cezo mňa. Nie je na ňom nič, s čím by som sám nesúhlasil.

          Ak robíš 80% naopak a funguje ti to dlhodobo u kvalitných a atraktívnych žien, nech sa páči a rob to aj ďalej 😉

  6. Bordelár som niekedy svetovej triedy, ale snažím sa, snažím 😀 S ostatným by som problém nemal mať, možno práveže niekedy takmer vôbec nehovorím.

  7. 1. usoplene dieťa áno sú aj take extrémi 🙁 ale niekedy je dobre ked sa sprava tak hravo ako dieťa … 😉
    2. plne súhlasim… aj ked to môže platiť opačne .. ale čo si budeme klamať strašne vela je mužov oproti ženám čo robia bordel
    3 hm… mal by vedieť plniť svoje sluby … a nie socka čo stále sľubuje … ( použila si dobre povenovanie slubotechna 😀 ha ha )
    4. ako to píšem počúj dievča musím len s tebou suhlasiť … mal by vedieť byť tajný neznámi a vedieť kedy čo povedať …
    5. na to mám svoj názor… na jednej strane by mal počúvať čo chce žena ale na druhej ju nepočúvať … 😉 zložité na pochopenie ale pevne verím že vám to časom dôjde ….

    didžejka … ty si kapacita 😉

      • @Dídžejka:
        v podstate máš pravdu tak prečo nesuhlasiť …. ako bolo tam vyššie niekde spomenute aspoň že sa snažiš a robíš niečo pre seba pre nás a podobe…
        cení sa to … a kritika je najlepšia na tom :3 ja sa v nej vyžívam ked ma kritizuju 😉 aspoň viem ….

  8. Dídžejka poď na rande.
    Ok niečo článku… 😀 Dobrý článok, pravdivý, no myslím si že neodhalil nič nové 🙂 V podstate až na ten bordel by som mal byť ok.. normálne.. vďaka tebe mi to nedá a hneď idem zapnúť umývačku.. ďakujem 😀

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here