6 vecí, na ktorých ženám záleží viac ako na vzhľade

4

Aj keď si možno ešte stále myslíš, že v prvom rade záleží na vzhľade, tak ťa rada týmto článkom vyvediem z tohto dlhovekého omylu.

Je zopár vecí, ktoré si my ženy na mužoch vážime oveľa viac, ako len jeho vzhľad.

Pýtaš sa ma, na čom nám záleží oveľa viac?

Skôr muži zvyknú byť tí povrchní a väčšina z nich uprednostňuje najmä fyzický vzhľad ženy (rozumej trojky kozy, hnedé očká, ploché bruško či vypuklú riťku). A vraj podla Divy sú oči to, čo si chlap všimne na babe v bikinách ako prvé. Väčšiu sprostosť som už dlho nečítala.

U veľa chlapov, čo som mala doteraz možnosť poznať, prevažuje kvantita nad kvalitou, zatiaľ čo my ženy (prinajmenšom tie inteligentnejšie) zvykneme pozerať po kvalite potenciálneho uchádzača o náš vienok (no dobre, ten je už skôr rarita).

Hľadíme na viac vlastností, keď už si máme vybrať nášho partnera. Ono, na toto sa už vyjadrili slečny v prieskume dobrí vs. zlí chlapci.

Je však minimálne 6 vecí, na ktorých nám záleží viac ako na vzhľade, aj keď dobrý prvý dojem je vždy veľmi dôležitý.

 

1. Ako s nami zaobchádza

Muži majú celkom jednoduché posudzovanie žien a svojho kamoša sa akurát tak spýtajú, či je tá jeho nová baba kočka. Ženy to posudzujú trochu hlbšie.

Ak by si sa spýtal dospelej ženy, koho by si vybrala medzi pohľadným darebákom alebo priemerným zlatým chalanom, odpovie ti toho zlatého chalana.

V dlhodobom meradle s nimi bude ten dobrý zaobchádzať lepšie. Ten darebák tu pre ne neskôr ani nebude. Pozeráme sa na vzťah skôr ako na investíciu do toho muža.

 

2. Dokáže zarobiť peniaze?

Nie, že by bola žena, ktorá sa zaujíma, či muž dokáže zarobiť peniaze zlatokopka (aj keď nikdy nevieš). Chce len vedieť, či to má s ním z dlhodobého hľadiska zmysel a či sa dokáže postarať o ňu a o ich budúce potomstvo.

Dnes je najčastejším dôvodom rozchodov manželstiev hlavne problém peňazí. Vidím to sama u seba doma. Naši sa hádajú hlavne kvôli nim.

A samozrejme, žena sa predsa nechce starať o dospelého chlapa. Buď šikovný a nesťažuj sa, že nie je robota. Práve dnes je najviac možností, ako zarobiť peniaze.

 

3. Máme spoločné záujmy

Už by si mal vidieť ten náš vzorec myslenia v tomto momente. Vzťah berieme ako investíciu (času a energie) do chlapa. S chlapom, s ktorým nakoniec skončíme, musí mať určité vlastnosti, aby náš vzťah mal väčšiu šancu na prežitie. A silnejší prežije 😉

Toto samozrejme zahŕňa aj spoločné záujmy. Nemôžeš mať krásny a fungujúci vzťah s niekým, s kým nemáš takmer vôbec nič spoločné. Ty chceš ísť do kina a ona do divadla. Ty máš rád metal a ona hip hop. Ty miluješ trojky a ona má jednotky. Kompromisy alebo dovidenia 🙂

 

4. Cítime sa pri ňom bezpečne

V dnešnej modernej dobe vieme byť tak isto ostré a silné ako chlapi a dokážeme vám občas nakopať zadok. Posilovňa, zdravá životospráva… To však ešte neznamená, že nechceme chlapa, ktorý sa vie za nás postaviť, keď na to príde čas.

Chceme vedieť, že máš v sebe ten inštinkt Alfa-samca, aj keď ho (dúfajme) nebudeš musieť nikdy použiť.

 

5. Je vzdelaný a inteligentný

Veľa žien hľadí na inteligenciu a vzdelanie svojho partnera. Teraz sa však nebavíme len o tom, koľko titulov máš pred menom a za menom, keď sa správaš aj tak ako idiot. Emočná inteligencia je oveľa dôležitejšia ako tá, ktorú získaš v škole.

Žiadna z nás nechce hlupáka. Je to aj o tom, ako si schopný učiť sa nové veci, ako vieš napredovať a zapadnúť do spoločnosti a podobne. Prečo je to tak? Pozri sa trochu späť na ostatné 4 príklady.

Chceme vhodného partnera, ktorý nám bude vedieť občas zložiť aj kompliment. Niekoho, s kým si môžeme postaviť dom, dať mu deti a zostarnúť. No na čo by nám bol primitívny hulvát? Krásny vzhľad nám vôbec negarantuje to, že bude chlap kvalitný aj zvnútra. Ale tie ostatné vlastnosti zohrávajú v tomto veľmi dôležitú úlohu.

 

6. Ako sa o seba stará

A nemyslím tým tvoju schopnosť vytlačiť na lavičke 300 kg 😉 Ale tvoju schopnosť prekonať určité prekážky, ktoré ti život prinesie do cesty. Chceme silného sebavedomého muža či už mysľou alebo telom z dvoch jednoduchých dôvodov.

Prvý, žiadna žena nechce chlapa, ktorý sa nedokáže postarať sám o seba.

Druhý, povedzme to z tej biologickej stránky, hľadáme vhodného darcu spermií na naše deti 🙂 A chceme spraviť správne rozhodnutie.

Je lepšia šanca mať dobre vychované a zabezpečené deti chlapom, ktorý sa dokáže postarať o seba, nás a rodinu, dokáže nás ochrániť. Začni teda zdravo jesť, občas skoč do posilovne a kto vie, možno práve tam zbalíš svoju ženu.

Bývalá autorka a spoluzakladateľka blogu

4 KOMENTÁRE

      • Co splnaju vsetky horeuvedene kriteria. Viem ze je to len akasi osnova, zhrnutie roznych kategorii, ale kazdy vztah ma aj tak urcite vyvojove stupne a je hlavne kompromisoch, v niecom je ten druhy super, ale v niecom ho zas treba brat taky aky je, napr. nie kazdy ma 190 cm a 100kg aby mohol byt aj bodyguard pre kazdy pripad (tym nemyslim, ze ja som nejake tintitko). Pre zaujimavost by bolo dobre tieto body preusporiadat, podlo toho, kedy ta-ktora vlastnost zacina skutocne naberat na vyzname. Tu vidim peniaze na druhom mieste 😛

        • @Mr. Johny: Máš pravdu, že málo chlapov by spĺňalo všetkých 6 vecí 🙂

          Onedlho budeme organizovať súťaž o nových autorov a budete môcť pridávať aj vlastné postrehy či články. Tak si potom vítaný 😉

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here