[Pýtaj sa Michala] Chceš vedieť, ako to medzi vami vlastne je?

0

Možno chceš vedieť, ako získať svoju kamarátku či ženu, ktorú si prednedávnom spoznal… Ako zvýšiš svoje sebavedomie… Ako si konečne nájdeš či udržíš priateľku…

Alebo ťa zaujíma čokoľvek ohľadom žien a vzťahov?

Tak to si tu správne. Na blogu chlap20.sk nájdeš odpovede, ktoré hľadáš.

Pred istým časom si mal možnosť položiť mi svoje otázky, ktoré ťa zaujímali, a získať na ne odpovede v rubrike: Pýtaj sa Michala.

 

Dnešná otázka znie: „Ahoj Michal, stretávam sa s jednou holkou. Všetko sa tvárilo, že sme vo vzťahu, bola aj u mňa doma a podobne. Potom som sa jej spýtal, ako to vlastne medzi nami je. Bral som to tak, že sme už v štádiu, kedy to daná otázka nepokazí, ale ona ochladla. Potom som trošku spravil ústup, ako to radíš v Tajomstve príťažlivosti, respektíve v Princípe príťažlivosti 80/20. Pomohlo to, ale stále to nie je v štádiu, ako to bolo predtým. Stretávame sa, chodíme na výlety, ale je to ako na hojdačke. Už som sa asi jeden a pol roka stretával aj s inými ženami, tvoje rady fungovali, ale pri tejto som to bral prvýkrát trochu vážnejšie. Dalo by sa to zachrániť alebo sa mám na to radšej vybodnúť?“

 

Michalova odpoveď

Otázka teda znie: „Ako to medzi vami je a či sa to dá zachrániť, alebo by si sa mal na to vykašlať?“

Pokiaľ si sa našiel v tomto príbehu aj ty, tak si pozri video.




 

Poviem ti jeden príbeh

Dovoľ mi povedať ti príbeh, na ktorom som presne pochopil (z druhej strany), ako to funguje, keď sa niekoho spýtaš, ako to medzi vami je, ako ťa berie a či ste už vo vzťahu.

Kedysi som sa stretával s množstvom žien a niektoré som bral viac ako len kamarátky.

Pri tých, ktorým som sa takýmto spôsobom vyznal (povedal som im, že ich beriem viac ako kamarátky alebo akúkoľvek alternatívu tejto správy), a pritom sme sa stretávali už dlhšie – mesiace, s niektorými rok, rok aj pol, tak som dopadol rovnako ako ty.

Ona voči mne ochladla, pretože som to bral vážnejšie ako ona. Samozrejme, čakal som od toho niečo iné.

Potom som to pochopil, keď som sa ocitol na druhej strany. Bolo to vtedy, keď som sa stretával so Silviou. Tento príbeh opisujem aj v mojej knihe Príťažlivosť.

Stretávali sme sa, bola krásna, bola veľmi zaujímavá, tie oči, telo, proste sa mi páčila. Chodili sme na kávy, chodili sme na obedy, pozvala ma potom k sebe na víno. Pozerali sme film, bol to myslím „Zohan“.

 

Potom sa to stalo

A zrazu, ako sme tak vedľa seba sedeli, sa ma spýtala, ako ju vlastne beriem a ako to medzi nami vlastne je.

V tom momente – pamätám si to doteraz – som mal taký zlý pocit z toho, že som vôbec nevedel, čo jej mám na to odpovedať.

Vtedy zbúrala všetko, čo medzi nami bolo, napätie, neistotu, to hranie sa a doťahovanie, a na to stačila len táto jednoduchá otázka.

 

Chceš vedieť, čo som jej povedal?

Odpovedal som: „No kamarátka očividne nie si, pretože riešime niečo viac, milenka nie si a priateľka tiež nie.“

Nevedel som ju nikam zaradiť. A potom sa to stalo. Prestal som jej písať, prestal som sa s ňou stretávať, ochladol som voči nej.

Chcel som, aby to z nej nejakým spôsobom vyprchalo, aby sa na mňa príliš nenamotala.

My v skutočnosti ani nechceme vedieť, ako na tom sme

Aj nám chlapom a aj ženám sa páči tá neistota, nepredvídateľnosť a nedostupnosť toho druhého. Až nakoniec skončíme spolu nečakane vo vzťahu bez toho, aby sme to nejakým spôsobom definovali, že sme toto alebo tamto.

Mne to takisto fungovalo aj s mojou ženou. Nejakým spôsobom sme sa ocitli vo vzťahu a vôbec sme neriešili, že už spolu chodíme alebo sme spolu nejak oficiálne. Prišlo to samo.

Stačí už len ten pocit, že tráviš s ňou každý jeden deň, spávate spolu, bozkávate sa, je to v tých príjemných začiatkoch. Nepotrebuješ si ju uviazať a definovať to nejak.

 

Vráťme sa teda k otázke

Dobre, keď už sa takéto niečo stalo, ona voči tebe ochladla a teraz sa opäť nejakým spôsobom stretávate, ale už to nie je také, ako to bolo predtým.

Je teraz ale na tebe, či to chceš ešte siliť, pokračovať v tom a získať tú, pri ktorej ti nefungovali moje koncepty (hoci pri ostatných áno) a chceš o ňu silou mocou zabojovať.

Ak áno, budeš musieť na sebe zamakať, budeš jej musieť ukázať, že máš vo svojom okolí dostatočné množstvo žien, ktoré majú o teba záujem a o ktoré máš aj ty záujem.

To, že sa pre ňu nejdeš až tak pretrhnúť a nepcháš sa jej do zadku. Takže netlačíš na pílu, ale na druhej strane, dotýkaš sa jej, stretávaš sa s ňou a môžete sa spolu bozkávať a postupom času to pretavíš do vzťahu. Ani sám nebudeš vedieť kedy.

Je na tebe, či ti to stojí za toľkú energiu a námahu, keď si to už raz pokašľal. Podľa môjho názoru to môžeš vyskúšať, ak ti to za to naozaj stojí a táto žena je pre teba tá správna.

 

Rada na záver

Keď to berieš vážnejšie (aspoň z mojich skúseností), vždy to pokašleš. Takže sa upokoj, ber ju ako každú inú a tak k nej aj pristupuj.

To znamená, že sa k nej nesprávaj ako nejakej bohyni a nebuď z nej roztrasený.

Využívaj všetky koncepty, princípy, techniky, o ktoré sa s tebou delím. Využívaj to vo vašom vzťahu, a popri tom sa môžeš zoznamovať aj s inými ženami. Aby si si prípadne vytváral pôdu aj niekde inde, keby ti toto nevyšlo.

Ak sa ti tento článok páčil, pomohol ti, alebo vieš o niekom, komu by mohol pomôcť, tak mu ho pošli, prípadne ho zdieľaj so svojimi priateľmi.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here