5 tipov starostlivosti o vzhľad, aby si bol pre ňu neustále príťažlivý

Pri starostlivosti o vzhľad ide najmä o to, aby si sa cítil dobre tak, ako vyzeráš a aký si. Nezáleží na tom, či si vysoký, nízky alebo koľko vážiš.

Pozri sa do zrkadla a spýtaj sa sám seba, či si spokojný so svojím výzorom alebo či je niečo, čo by sa dalo vylepšiť.

Vylepšením nemyslím nosiť drahšie hodinky, značkové oblečenie. To nie.

Myslím tým celkovú starostlivosť o svoj vzhľad, o pleť, vlasy, ruky, telo, chrup a aj obliekanie. Mnohí muži sa v prvých týždňoch a mesiacoch vzťahu o seba pravidelne starajú a udržiavajú svoj vzhľad čistý a upravený.

Často sa však stáva, že muž sa po mesiacoch alebo rokoch vzťahu prestane starať o svoj vzhľad. Jednoducho sa opustí. Vyťahané tričko, tepláky…

Bol si taký, aj keď si s ňou začal chodiť?

Starať sa o seba musíš nielen vtedy, ak ťa čakajú prvé stretnutia so ženou, ale aj počas vzťahu, aby si bol stále pre ňu príťažlivý!

Ešte predtým, ako ti predstavím starostlivosť o jednotlivé časti tela, začnem tým, čo tejto starostlivosti predchádza a to je stravovanie.

 

1. Dbaj o svoje stravovanie

Strava je základ všetkého. Ak vhodne zvolíš stravu, budeš sa cítiť dobre a vyzerať zdravo bez namáhavých cvikov. Snaž sa jesť 5-6 krát denne v menších porciách.

Vyhýbaj sa prejedaniu, ťažkým jedlám a sladkostiam. Po takomto jedle človek hneď pocíti únavu a ťažko v žalúdku.

Vedel si, že mastné, vyprážané jedlá a jedlá s obsahom mlieka znižujú chuť na sex?

To je ďalší z dôvodov, prečo by si mal tieto jedlá vyradiť s jedálnička. Skús sa viac zamerať na zeleninu, šaláty a chudé mäso. Bôčik alebo tučnú slaninu treba obmedziť.

 

2. Staraj sa o svoju pleť

Už dávno nie je pravidlom, že muž má smrdieť. Starostlivosť o pleť muža je tiež jedným z krokov k príťažlivosti a zdravému vzhľadu. Pravidelné čistenie pleti by malo byť samozrejmosťou nielen u žien, ale aj u teba ako chlapa.

Mužská pokožka produkuje dvakrát viac mazu ako tá ženská, ľahšie sa mastí a leskne sa. Preto je dôležité, aby si si pleť pravidelne čistil a zbavoval ju tak nečistôt a prebytočného mazu.

Na čistenie môžeš používať čistiaci gél, ktorý si vždy ráno a večer nanesieš na pleť. Potom bude pleť vyzerať krajšie a nebude sa lesknúť.

Po čistení sa nezabudni nakrémovať pánskym hydratačným krémom. No pozor, určite nepoužívaj krém svojej polovičky, pretože dámske krémy majú trochu iné zloženie a to by tvojej pleti mohlo uškodiť. Dámske krémy obsahujú zložky, ktoré sú založené na mastnejšej báze a tie by tvoju pleť zbytočne zaťažili. Na svoju pokožku potrebuješ ľahší nemastný krém.

Ak ešte nepoužívaš žiadne prípravky na čistenie pleti, zbehni do drogérie, kde ti ochotne poradia so starostlivosťou o pánsku pleť.

 

3. Pravidelne športuj

Pravidelným cvičením odbúravaš stres z práce a zároveň aj prebytočné tuky. Pokiaľ máš sedavé zamestnanie alebo tráviš veľa času v škole a prípravou na hodiny či semináre, šport je skvelou prevenciou pred zdravotnými problémami.

Budeš sa cítiť zdravo a sviežo, a tak ťa bude vnímať aj tvoja partnerka alebo tvoja kamarátka/známa, ktorá sa ti páči a u ktorej sa pokúšaš vzbudiť sympatie. Nič však nepreháňaj, nechceme mať z teba Schwarzenegra.

Nájdi si sparing partnera, aby ti to išlo lepšie a mohli ste sa vzájomne podporovať. Do fitka môžeš chodiť aj so svojou polovičkou a môžeš ju priviesť k pravidelnému športu, ak ešte nechodí do fitka.

 

4. Lepšie sa obliekaj

Začni sa zaujímať o pánsku módu a pozri sa okolo seba. Ako sa obliekajú ostatní chlapi?

Vezmi svoju polovičku alebo dobrú kamarátku, ktorá ti poradí s výberom oblečenia.

Nezameriavaj sa na tú úplne najlacnejšiu módu, ale zas nemusíš mať všetko top značkové oblečenie od hlavy až po päty. Skús nájsť zlatú strednú cestu.

Nájdite spolu oblečenie, ktoré je moderné a v ktorom sa budeš cítiť dobre. Podľa toho, akú prácu vykonávaš, môžeš zvoliť buď športovejší štýl, alebo elegantnejší. Alebo kombináciu oboch.

Výberom vhodného strihu a farieb oblečenia môžeš zakryť svoje nedostatky a naopak vyzdvihnúť svoje prednosti. Iné farby si budeš vyberať, ak máš svetlé oči a svetlé vlasy a iné farby, ak si tmavší typ.

 

5. Pravidelná starostlivosť o chrup

Okrem športu a obliekania patrí k starostlivosti o vzhľad aj chrup. Nezabúdaj na pravidelné návštevy u zubára. Nemal by si vynechať ani dentálnu hygienu.

Zuby totiž vedia byť veľmi zákerné a baktérie sa môžu preniesť aj do iných orgánov, ak zanedbáš ich starostlivosť. V žiadnom prípade by si teda nemal odkladať problémy so zubami.

A ako dobre vieš, tak k pekným zubom patrí aj pekný úsmev, ktorý zbližuje. 🙂

 

Ak sa budeš pridržiavať bodov uvedených vyššie, som si istá, že sa budeš cítiť lepšie a spokojnejšie sám so sebou. Tvoje sebavedomie narastie a všimne si to aj tvoja partnerka, prípadne žena, ktorú by si rád zaujal a vyvolal u nej sympatie.

Ak momentálne nemáš vyhliadnutú žiadnu ženu, ktorá by sa ti páčila, tak by si mal prísť na niektorú z mojich akcií, ktoré organizujem pre nezadaných. Príď na Rýchle rande, kde môžeš spoznať až 10 krásnych žien v tvojom veku za jeden večer. Viac info nájdeš na tomto odkaze.

[MT_sebavedomie]

Poznám zopár skvelých ľudí, ktorí sú nedobrovoľne single. Nevedia, ako to zmeniť, nemajú dosť príležitostí alebo sa jednoducho hanbia. Chatovať online je dnes veľmi jednoduché. Avšak nájsť reálneho partnera môže byť niekedy tvrdým orieškom. Preto som sa pustila do projektu najdipartnera.sk, cez ktorý organizujem akcie a rýchle rande pre nezadaných, aby sa spoznali a našli si toho správneho partnera.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here