15 dôvodov, prečo ženy milujú ajťákov

ženy milujú ajťákov Paranoidný sysadmin, či hipsterský webdizajnér – ajťák môže mať rôznu podobu.

Je ich okolo nás veľa a väčšinou si ich všimneme až v momente, keď čosi potrebujeme – nainštalovať antivírus či poplakať si na jeho ramenách.

Ako kamarát je totiž super.

Si jedným z nich? Ak áno, mám pre teba skvelé správy! Prečítaj si článok 15 dôvodov, prečo ženy milujú ajťákov.

Ženy, prichádzate o veľa! Ajťáci sú aj úžasní partneri.

Sama doma jedného mám 🙂

Prečo?

 

1. Dokážu nás počúvať. Či už pre ich introvertnú povahu alebo kvôli ich zvedavosti. Každopádne počúvajú!

2. Idú na koreň veci. Keď nechápu svoju priateľku alebo jej problémy, nehádžu flintu do žita a nemajú „na háku“.

3. Peniaze. Možno smutné, ale častokrát realita – s meniacou sa ekonomikou sú ajťáci čoraz zaujímavejší aj pre ich schopnosť zarobiť.

4. Divné koníčky. Ženy unavené z chlapov, čo obľubujú kombináciu gauč+telka+futbal+pivko môžu byť najprv šokované, ale časom pobavené voľnočasovými aktivitami svojich ajťáckych miláčikov – dolovanie bitcoinov či zbieranie komiksov je milé a neškodné :).

5. Slušáci. Okolo ajťáka sa to ženami príliš nehemží, a tak môžu žiarlivky pokojne spávať.

6. Ich chladná hlava. Talianska domácnosť s rozbíjaním tanierov u nich nehrozí.

7. Keď niečo robia, tak pravdepodobne poriadne a s plným fokusom. A to sa týka aj varenia či upratovania.

8. Rodinne orientovaný. Ajťák je skôr beta a nemá potrebu pretiahnuť polovicu mesta prv, než sa usadí.

9. Inteligencia. Nevyvedie hlúposti typu investícia všetkých spoločných úspor do nebankovky alebo skok z lietadla na dovolenke bez poistenia.

10. Naše mamy ho budú zbožňovať.

11. Majú nás radi aj pre iné veci ako len veľké kozy či plné pery a dávajú nám to patrične najavo.

12. Skvelý sex. Podľa istého britského prieskumu považujú ženy ajťákov za najlepších v posteli a to pre ich nesobeckosť a otvorenosť k rôznym hračkám (aj dildo je len hardvér :))

13. Chráni súkromie. Tvoju polonahú fotku nepošle svojim kamarátom a na Facebooku nebude prezrádzať čo kedy s kým robil. Dobre vie, ako sa môžu dáta obrátiť proti nemu.

14. Kúpeľňa je naša. Nestrávi hodinu gélovaním vlasov či holením si podpazušia a zadku.

15. Ach áno, aby som nezabudla – vyberie dobrý mobil, nainštaluje firewall či nakódi skriptík, čo nám uľahčí prácu. Je prvý, koho požiadame o nainštalovanie Simsov či Windowsu.

[MT_prva_sprava1]

 

Samozrejme, nikto nie je dokonalý. Občas mu treba odpustiť divný humor či až prílišnú pragmatickosť.

Ak si však doteraz nariekala kvôli primitívnym či sebeckým chlapom, tak sa skús zamyslieť nad alternatívou.

Občas treba spraviť update, nie je tak? 🙂

Čo však IT-čkári hovoria na nás? – 12 typov ako IT-čkári rozdeľujú nás ženy 😀 Pobavíš sa.

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

35 KOMENTÁRE

  1. Tak sedi tak 30%
    1) Ignoruji nezajima
    2) Prave naopak, necpe se do cizich problemu, respektuje dospelost partnerky (at si svuj zivot vyresi sama)
    3) Prachy maji jak kdy, asi jako podnikatele (jak jsou zakazky) takze nekdy za mesic +120 tisic, nekdy rohlik s maslem
    4) ….
    5) Zrejmne zalezi jak ktery 🙂 Nekteri ajtasi cvici a vypadaji dobre
    6) vyslovene lez
    7) Pravda a nepravda. Pokud neco delaji A JE TO DULEZITE tak do toho daji 100%, vareni a predevsim uklizeni vetsinou nema nejvyzsi prioritu
    8) Zase neni pravda, ajtak neni charakterova vlastnost a povahy jedou od alf do elpsylonu (abych nemluvil jen o sobe) z fleku mne napadaji 3 mistri sveta a stredy zemekoule, asi 10 ja za to nemuzu ono to nefunguje, dalsi 2 udelal jsem co jsem mohl. takze ne vischni jsou bety.
    9) S timhle nema inteligence nic spolecneho 😀 Ja jsem od roku 2003 clenem mensy a skacu bez pojisteni a jezdim freeride bez helmy, tohle neni o inteligenci 🙂
    10) pravda
    11) Naprosta lez v tom smyslu ze ajtak (zase asi jak kdo) by s nejakou osklivkou ven nevysel. Ajtaci jsou elitari a chteji mit to nejlepsi nejkvalitnejsi nejvybranejsi. Takze zase nepravda.
    12) To je subjektivni otazka. Ano neboji se pouzivat nove hracky. Na druhou stranu (sypu si popel na hlavu) hodne casto nemaji na sex cas kvuly praci.
    13) 😀 To by se autor clanku divil 😀 Kdyby tomu tak bylo, tak neexistuje amaterske porno a 70% vlaken na redditu
    14) Spise naopak musi vypadat dokonale upravene protoze reprezentuji sami sebe, takze maji koupelny 2 jednu pro zenu jednu pro sebe
    15) Pokud pouzivate Windows tak s vami cas nezahazuje, pripadne vam koupi nejnovejsi Mac protoze se na to nemuze koukat.

    No… celou dobu se mi zdalo ze se ve clanku nepopisuje „ajtak“ ale nejaky ubozak z mamincina sklepa se 4-mi brichy dlouhymi fousy co posloucha metal a ma rad pizzu.

    Ajtaci jsou normalni lide jako kdokoliv jiny, zajimaji se o draha auta, krasne holky. Miluji turistiku a adrenalinove sporty. To co je rozdeluje od normalnich lidi je dejte jim magnet a oni vam koupi listek zadarmo, dejte jim sponku a oni vam zkopiruji platebni kartu, vas pocitac s nimi je v bezpeci, v kazde firme zastavaji vysoke pozice (pokud to tedy nejsou dratenici pak holt … nic moc), ale jinak normalni lidi.

    Ajtak dnes je universitni psycholog, sociolog, manager, ekonom, softwarovy inzenyr, ux tester, designer ale predevsim je to kreativni clovek s potrebou „byt nejlepsi a udelat si to vsecho sam a nejlepe“ coz v praxi celkem dobre generuje reputaci, ale zda se to hodi pro vztah to je otazka na kazdeho.

    Ja bych hrozne nerad aby se o jedne skupine lidi co se venuje pocitacum se zacalo tvrdit ze jsou to „ubozaci“ kteri nemaji konicky nebo naopak „hrndinove“ kterym se nikdo nevyrovna.

    Je to profese jako kazda jina s tim rozdilem ze „ajtak“ ve smyslu lead developera skutecne musi tech profesi umet vic aby svou praci zvladl, musi 100% umet svuj field s alespon minimem 3 jazyku (Java+C+Scala je zaklad) musi umet metodiky vyvoje (vertikal+scrum+sprint) musi rozumet lidske psychologii a reseni konfliktu (universitne) musi umet motivovat a vest lidi k vytizenym cilum a vcas. No a pak vam firma za takoveho cloveka da mesicne tech 100-170+ tisic hrubeho nad 1.0 uvazkem zatimco Franta Novak ekonom a ucetni si nesahne nad 40-50 tisic hrubeho mesicne.

    Ale zda je to dobre pro vztah je otazka a hlavne „ajtak“ jako „architekt“ nebo „doktor“ muze byt dobry spatny a cokoliv mezi 😀 Takze generalizovat nema smysl.
    howg, JC

  2. Som IT, ale clanok je pisany presne o tych ludoch ktorych si vacsina predstavi pod pojmom Ajtak. Ano jasne ze su aj taki ajtaci ale neda sa to takto ani nahodou globalizovat na vsetkych.
    Tak postupne:
    1.Ano, dokazem babu pocuvat, ale akonahle to ma byt len pocuvanie reci o tom aka je chudinka, toto teda nie. Toto je cisto charakter chlapca nie zovseobecnena vlasnost vsetkych Ajtakov.
    2.Dalsi diskutabilny bod, rovnako ako bod c.1 nie je to vlastnost ajtakov
    3.Peniaze ? Su aj ajtaci ktori si vedia ledva zarobit na zivobytie, ano su to vynimky ale urcite neznamena ze Ajtak = slusny zivitel.
    4.Neskutocna somarina – Moje naj konicky: Akcie v kluboch, party, Pitie s kamaratmi/kamaratkami, predovsetkym stretavanie sa s ludmi a aktivity spojene s nimi. Cize podla tohto clanku uplne mimo toho co by robil ajtak. To zbieranie komixov a podobne NERD veci mozno platia pre IT ludi ktori ako 30 rocni stale byvaju s rodicmi a o babu ani nezavadili a cely ich svet sa toci okolo PC, Komixov atd.. Btw tito ludia su vsetci rovnaki, na tychto by bol takyto clanok ok. Ale pozor Ajtak sa nerovna NERD ..
    5.Dalsi bullshit – Ked sa ma baba spyta cim sa zivim poviem ze som IT sektor, nic sa v jej spravani nezmeni…
    6. Ako body 1,2 ..neda sa globalizovat na vsetkych.
    10. OMG :/
    12. K tomu sa nevyjadrujem, toto je cista potupa ludi ktori pracuju ako ajtaci…
    13. Uprimne toto by urobil len idiot.
    14. Toto ma byt dobra vlastnost ? Ja v kupelni stravim sice skoro hodinu ale preto lebo mi nie je jedno ako vyzeram ked vyjdem von, Gelujem si vlasy 15 minut a co, ak baba radsej takeho komu je jedno ci rano z domu vyjde z mastnym hniezdom na hlave tak prosim….

    Vsetky body sa mi komentovat nechcelo ale ako bolo pisane ..dnes je fakt tazke rozoznat ajtaka. Nevravim ze neexistuju ti o ktroych bola rec v clanku t.j. totalne bez vkusu, ktori sa nestaraju o svoj outfit a nosia este veci z cias strednej skoly, ktorym hygiena hovori len malo co…ano poznam takych ludi. Ale aby som pravdu povedal ked ma niekto nazve (zo srandy) geek, nerd atd, je to pre mna velmi urazlive.

    • @Teoo: Souhlas. Tou druhou lajnou to trochu pokazila. Geek a nerd jsou primárně urážky popisující člověka, co je a) (geek) wanna-be expert, který se zabývá blbostma jako komiksy, scifi, apod. a umí třeba psát ve dvojkové soustavě nebo zná nazpaměť kodony aminokyselin v DNA (skills k ničemu) b) (nerd) blbě vypadající skutečný expert, kterému jeho specializace výrazně ubírá někde jinde, zejména ve společnosti. To, že si tak někteří v poslední době říkají sami a glorifikují to na tom mnoho nemění. Rozhodně ta slova neoznačují totéž co ajťák.

  3. Looool, tento článok ma velice silno pobavil..a tak isto aj prvý siahodlhý komentár. Poznám ajťákov veľmi dobre, lebo medzi nich patrím a pracujem s nimi – s dosť veľkou komunitou na to aby som povedal, že sú to hlúposti – jedno aj druhé. čo človek, to individuál a to isté platí aj pre IT ľudí. To čo napísal Milan Marko pasuje tak na programátora z r. 1990 kedy bol vrchol počítačovej architektúry stroj s označením PP-06 ! Je pravda, že sú taký aj dnes.. Ale oblasť IT je tak široká, že nie je možné to takto popísať. A to čo napísala Cytheria – zas pasuje tak na jedného zo 1000 😀 napr. hneď bod je úplný blud. Ajťáci dnes pracujú vo väčšine prípadoch v tímoch a tam by introverti moc nepochodili 😀 a dalo by sa polemizovať ďalej a ďalej..

  4. No ja osobne som mal pre zmenu z clanku pocit, ze ten tvoj IT-ckar je miestami pod papucou, proste, ze ti vyhovuje, ze si nevie povedat svoje, nerozumiem ako zena moze zit s betou, je to len vyuzivanie, to je ale len moj subjektivny nazor. Tiez studujem IT a tiez som to s babami nevedel a este stale som ziadnu, nemal ale pracujem na sebe aspon ako to ide, aj vdaka tomuto portalu sa v mojom zivote niektore veci zacali menit, napriklad chodim na kurz tancovania, lebo sa tak daju spoznat super a krasne zenske a naucim sa myslim si, ze pre baby aktraktivnu vec, vzdy ked to niekde pred nejakou spemeniem, tak spozornie. Alebo aj to varenie, chcem sa to naucit a budem to robit, sledujem pozorne rodicov, ked nieco varia a podobne a som celkom vtipny si dovolim povedat, co si mozno o IT-ckaroch mnohi nemyslia. Ano aj ja mam spoluziakov so sebavedomim (pred zenou) na bode nula a ich svet sa toci len okolo PC, ale nie vsetci sme rovnaki, ako niekto spominal, nie vsetkych treba hadzat do jedneho vreca. Ani neviem teda, ci mam s niecim suhlasit v clanku, miestami som aj suhlasil. Pride mi to cele ako vtipy o blondinkach. Vsade sa ako predstavitelke hlupej zeny hovori o blondine, ale neviem o nejakom vyskume, ktory by potvrdil, ze zeny s blond vlasmi maju nizsie IQ ako ostatne, ani ja osobne nemam taku skusenost, mnohe blondiny su castokrat daleko inteligentnejsie ako brunety, toto moj nazor.
    P.S.: Michal skuste spravit do tych WP komentarov Like a Dislike, pri takychto „citlivych temach (vidim, ze tu je hned plno komentarov 😀 ) by sa to zislo, co si ludia myslia o nazoroch inych a nech to zhodnotia

  5. myslim si, ze velmi zalezi na tom, aky to bol clovek uz pred tym, ako zacal s IT… cloveku, ktory bol na tom zle uz predtym, to velmi nepomoze. Naproti tomu dusevne zdravemu cloveku naucene analytycke myslenie v krizovych situaciach pomoze zretelne.

  6. Som tiež IT-čkár ale ako môžem povedať, tieto dôvody sú takmer univerzálne použiteľné pre každé povolanie.
    Záleží hlavne na povahe a nie na povolaní.

    (Náramne tu každý píše že je IT-čkár, ale väčšina nevie asi čo sú dĺžne a mäkčene. )

    (= (= (=

  7. No ja som v IT a myslim si, ze sa vobec ale vobec nedaju hadzat do jedneho vreca….moze byt ze je medzi ajtakmi viacej introvertov a hlavne viac racionalne zmyslajucich ludi (it je prisne logicka vec, na rozdiel od nejakeho umenia) ale to je vsetko… nic viac nic menej, kazdy je iny.

  8. mal som babu, ktora CHODILA s ajtakom, ale SPAVALA s neajtakom. V danom pripade bol ajtak ziarlivy a nasilnicky…vyhrazal sa samovrazdou v jednom kuse.
    Mal samozrejme aj pozitiva, dobre zarabal a platil jej dovolenky a byvanie :)))

  9. jsem IT, s ani jedním bodem se neshoduji. Nevím co za individuum to psali, ale očividně někdo, kdo o IT slyšel jenom v televizi nebo od kamarádů….

  10. Zdravm vsetkych muzov.

    Moj komentar sa asi nebude pacit autorke, a ITkom, ale napisem aka je realita. Taketo su moje skusenosti s Itickarmy za 7 rokov coachingu z Bootcampov a OneOnOnes… Bolo u mna musim povedat ze uz viac ako 500 Itckarov. Tak myslim ze moje dedukcie budu skoro presne.

    Tekto clanok je velmi, velmi zavadzajuci a extremne vytrhnuty z kontextu. Nechcem povedat ze ITckary su losery, alebo ze nemozu mat peknu babu. Co mi vadi na tomto clanku je to, ze napoveda ITckarom: „vsetko co robi je super, a netreba nic menit. Perfektnu babu si urcite najsed.“

    Nie, takt o nie je.. skoro kazdy chlap a ITckary zvlast sa musia zmenit, musi zmenit myslenie, aby zbalil HB10 a udrzal si ju.

    Ale k clanku a jednotlivym bodom: Okrem dvoch bodov su vsetky velmi kategorizovane, alebo nepravdive:

    1.) ITckary vedia velmi zle pocuvat. Je rozdiel pocuvat a aj pochopit.

    2.) ITckary su prvi, ktori chadzu zo zenami flintu do zita… razdsej istaluje celu noc novy Windows, ako by mal dobijat nejaku zensku.

    3.) Ano maju prachy, ale su lakomi jak hovado…

    4.) Velmi kategorizovane

    5.) Nenahanaju kundy, lebo nevedia ako na to.. ITckary chcu slahat viac ako normalni chalani ale nevedia ako na to, lebo casto sedia za kompom a pozeraju porno. Sem sa hodi veta od Doly Buster (pornstar): „Kazdy muz je neverny, len niektori na neveru nemaju moznost. Ak sa ale sanca naskytne, uz je po lojalnosti.“

    6.) ITckar ked chiti naozaj nervy, tak ti ten taniek obucha o hlavu… cloveka spoznas nie ked je vsetko OK, ale prave v kritickych a vyhrotenych situaciach. A kezde ITckary nie su socializovany, tak taketo situacie nezvladaju.

    7.) S fokusom vedia len programovat.. inac su bordelary jak hovado. A varit? Ak chces fazulovu s konzervy, alebo pizzu z minuleho tyzdna, OK

    8.) Presne ako bod 5

    9.) TO JE PRAVDA.. aj ked vchadza to viac menej z lakomosti.

    10.) Velmi kategorizivane

    11.) Ved ITckary myslia v binarnom kode: 1,1,0,0, – Kozy, Kunda, Rit… to je vsetko.. prave ITckary sa najviac zaujimaju o vzlad, lebo cele dni pozeraju porno. ITckary su ti ktori najviac s muzov pozeraju porno a to im vymyva mozog.

    12.) Kategorizovane

    13.) Ano ale zato mozu zenskej skontrolovat postu bez toho aby o tom vedela… to asi nechce ziadna baba

    14.) Kategorizivane

    15.) TOJE PRAVDA..OK

    Este raz opakujem: Nechcem ist proti ITckarom, ze su nejaky neschopni, alebo tak. Len chcem ujasnit, ako tento clanok zavadza. Teraz si zacnu ITckay namyslat ze zbalia nejaku HB10… co sa nestane… a potom budu frustrovani.

    Autorka zrejme pozna iba jedneho alebo par Itckarov a mala stastie na toho super chlapika… ale 99% Itckarov je ako v mojom prispevku.

    Ako profesionalny Dating Coach chcem len a len pomoct chlapikom (aj ITckarom). A to zacina spoznanim reality a spravnou analyzou.

    S pozdravom, Milan Marko

      • @Ivan: Milan žil vyše 7 rokov v Nemecku, pôsobil v Anglicku a teraz žije na Ukrajine, čiže nemá moc so slovenčinou kontakt… Na jeho mieste by som s ňou mal tiež určite problém za daných okolností 🙂

    • @Milan Marko:

      Napises ze clanok je extremne zavadzajuci ale na druhej strane pises ze 500 IT ckarov zene oplieska tanier o hlavu 🙂 , ze nevedia varit ,lakomost atd … 😀 to ze mas neviem ake skusenosti fajn … ale na druhej strane ITckar je tiez siroky pojem .. zamysli sa na buduce nad tym co pises … alebo si precitaj najprv clanok .. potom tvoj koment aby si neznel rovnako zavadzajuco 😉

    • @Milan Marko: Je tu este jedna moznost. Mas skusenost iba s ITeckarmi, ktori maju seriozny problem najst si babu. Ti su mozno taki, ako pises. No tych nie je az tak vela (tych 500 v tvojom prispevku). Hodnotit by mali asi baby, nie muzi :).

    • @Milan Marko:
      V clanku su vyzdvihnute prednosti IT-ckarov avsak nikto nie je uzasny, kazdy ma svoje chyby … na zaklade toho co si napisal, je to smutne, ale musim podotknut, ze si absolutne nepochopil ten clanok…
      V kazdom pripade, ked uz chces mat „mudre“ reci, nauc sa apon zaklady gramatiky .. 😛 No hlavne nesmut a neziarli na IT-ckarov, nie kazdy ma na to byt IT, niekto musi robit aj Dating Coacha 😛
      Poznamka: kazda druha veta o porne… pravdepodobne hovoris z vlastnej skusenosti, co? 😛

    • @Milan Marko:
      Zdravim, vase reakce je daleko bliz pravde nez clanek samotny.
      Body ktere popisujete sedi na lidi ktere znam a ve svem prispevku jsem je oznacil za (drateniky) takove ty asocialy, ktery ve firmach maji vlastni muzske oddeleni kde maji zatazene zaluzie a jsou cely den na pc kde delaji „pomocnicky“ kdyz se ve firme neco pokazi. To je ale opravdu to nejnizsi co muze „ajtak“ delat.

      Podobne jako by clanek byl o „architektech“ a vy jste popisoval ukrajinske delniky.
      Ano pracuji v podobnem oboru, ale neda se to moc srovnavat.

      Jinak jak jsem rekl vase reakce se vic blizi pravde, tedy +1

    • @Milan Marko:
      Ty si musel stretat teda riadne individua. Kedze som z IT sektoru a poznam kopec ludi z IT, tak sa domnievam, ze si musel robit s nejakou uzko profilovanou skupinou. Ajtaci vseobecne maju problem sa vyjadrovat, kedze naplnou ich prace je hlavne zaoberanie sa nezivymi vecami. Ale aj to moc neplati -> z X ludi co poznam ma problem sa vyjadrit pri beznej reci tak max. 3 osoby a to ich poznam dost. Nepopieram existenciu typkov z IT Crowd, ale skor by som napisal, ze sa jedna o ohrozeny druh. Co sa tyka bab, sam sa stretam s problemom, ze nemam na ne proste cas. Nemam zaujem „investovat“ cas do vztahu, ktory by sa mal skoncit o tyzden, mesiac atd… Nemam zaujem o povrchne veci. Cize vacsina z ludi co znam, vratane mna, proste len chce stretnut osobu, do ktorej sa oplati „investovat“. Absolutne nevidim ziadnu hanbu alebo vadu v tom, ze nemam nejaku v posteli kazdy tyzden, den atd …

    • @Matthew: nic take som nenapisala 😉 Pisala som o ajtakoch, nie o tom, ze chlapi sa delia na ajtakov a vsetkych ostatnych pricom nezdielaju ziadne vlastnosti. treba citat pozorne a nebrat si veci osobne :*

  11. Ako sa ten svet meni… Ajtaci su v kurze… ooooh yeah… Skoro so vsetkym suhlasim, len z toho lietadla som skocil… a poistka taketo veci nezahrna… a zaplatit za skok v hodnote 150$ dalsimi 80$ za poistku sa mi fakt nechcelo… Cize 9 je otazna (v tom case som bol single) a ta 11 je tiez otazna… aj ajtaci su povrchni… u mna su to sice vlasy a zadky… no nie je to to iste?

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here