2 roky chlap20.sk – čo bolo, čo je a čo nás čaká?

9

Najpopulárnejší slovenský blogDnes sú to presne 2 roky, čo som 6.1.2012 založil tento blog.

A možno trochu nostalgicky sa v tomto článku s tebou podelím o všetko, čo viedlo k jeho založeniu, čo sa za tie dva (krátke) roky jeho existencie (okolo neho) stalo a čo sa ešte len diať bude.

Teraz však neviem presne povedať, na ktorú časť by si sa mal tešiť viac 🙂

Keďže som pred rokom takéto zúčtovanie nerobil, tak to celé vezmem pekne od začiatku.

Sprav si pohodlie, „intímčo“ a pusťme sa spolu do toho. Bude to jazda!

 

Ako a prečo to vôbec celé vzniklo?

Až do mojich 21 rokov som bol poväčšinou „loser“, nemal som baby a bol som vždy iba ich bútľavá vŕba a najlepší kamarát. Kým som si však jedného dňa nepovedal „DOSŤ“ a nezačal sa nad sebou zamýšľať.

Po niekoľkých vydarených pokusoch, bozkoch, sexoch a zaľúbených ženách som si začal pokladať jednoduché otázky – Prečo mi to doteraz nefungovalo? Prečo sa ku mne ženy správajú ako sa správajú? Prečo mi to s tamtou vyšlo?

A začal som vidieť isté opakujúce sa vzorce v mojom aj v ich správaní.

Na základe mojich skúseností a príbehov, ktoré sa mi so ženami stali, som plánoval napísať knihu. Povedal som o tom zamýšľanom koncepte aj kamarátom a kamarátkam a všetci boli z toho tak nadšení, že idú do toho aj oni.

Mal to byť taký „erotický denník“ plný detailov, tvrdej pravdy a podaný bez servítky.

Blog mal teda v mojom pôvodnom zámere slúžiť ako marketingová propagácia tohto (neexistujúceho) bestselleru. Kde by som napísal pár článkov, zaujal čitateľov, a potom im predstavil moju knihu (keďže vydavateľstvá by sa o ňu asi nepobili 🙂 )

 

Posledný klinec do rakvy

Ono to bolo síce fajn, ale také veci chce každý… bolo to také fantazírovanie a „chlapecký“ sen. Akousi poslednou kvapkou k tomu, aby sa veci pohli dopredu, bolo však jedno moje nudenie sa.

Len tak som si otvoril Google a začal doň písať výrazy. Google má takú skvelú funkciu „dopĺňač“, kedy ti zobrazuje pod daným výrazom najčastejšie hľadané veci a dopĺňa ich za teba, aby ti vyhľadávanie uľahčil.

No a hľa, zadal som slovko „AKO“… a v tom momente, keď som to uvidel, sa snáď celý vesmír spojil, aby mi do hlavy dal túto myšlienku. Hneď prvý výraz, ktorý sa pri dopĺňaní objavil, bolo „ako zbaliť babu“. A za tým nasledovalo „ako schudnúť“ a „ako pribrať“ (asi pre športovcov).

V tom okamžiku mi bolo jasné, že trh pre túto oblasť tu je, a to obrovský. Ľudia vždy totiž riešili vzťahy – baby na kávičkách s kamoškami a chlapi na pive s kamošmi. Všade sa to rieši a vždy sa to rozoberať bude. A stlačil som ENTER…

Vyrútilo sa na mňa niekoľko web stránok, ktoré sa ma snažili zlákať hľadaným výrazom v hlavičke „ako zbaliť babu“ a svojimi „osvedčenými“ trikmi, tipmi a taktikami, ako zbaliť KAŽDÚ ženu KEDYKOĽVEK a KDEKOĽVEK rôznymi teoretickými až šarlatánskymi postupmi.

Otváral som jednu stránku za druhou a čuduj sa svete, všetky sa snažili vyriešiť odveký a celoživotný problém všetkých mužov jedným článkom a radami typu „pozeraj jej do očí“ či „buď k nej úprimný a povedz jej, čo k nej cítiš“ (uhm).

Bolo mi jasné, že niečo na tomto „trhu“ je zle. Dopyt po informáciách ohľadom žien bol obrovský, no ponuka, ak by som ju mal ohodnotiť na stupnici od 1 do 10, by bola -394. A to nehovorím o ženských a mužských magazínoch…

 

Prečo sa chlapi neradi delia?

Po týchto zisteniach ubehlo niekoľko týždňov a ja som sa zas venoval iným veciam (poväčšinou ničnerobeniu, randeniu a flákaniu sa na facebooku).

Medzi týmto nudením a ničnerobením som čítal niekde jeden citát – „Gram činu je viac ako tona vedomostí.“ A opäť sa niečo vo mne pohlo. Musel som sa konečne odhodlať k tomu, že si založím vlastný blog a začnem chlapom pomáhať a radiť (a pripravím pôdu pre tú moju plánovanú knihu).

Uvedomil som si totižto, že chlapi, ktorí aj vedia „baliť baby“ sa buď o svoje skúsenosti a informácie nedelia, pretože z akéhosi egoistického hľadiska si myslia, že by si vytvárali konkurenciu a mali by menej „targetov“, alebo jednoducho zbaliť ženskú a dostať ju do postele vedia, ale nevedia to podať ďalej.

A tým „podať ďalej“ myslím naučiť to druhých chalanov, podať im to nenásilnou a jednoduchou formou, vedieť postaviť web a zvládať technickú stránku, písať články a ovládať copywriting, robiť online marketing a predaj, odpisovať každý deň na emaily, riešiť ICH problémy a nehľadieť pri tom iba na to, ako na tých úbohých chlapcoch zarobiť.

Ani ja som nič z tohto na začiatku nevedel. Ale mal som jednu vec, ktorá ma odlíšila od všetkých ostatných – túžbu vytvoriť niečo hodnotné a pomáhať druhým v tom, čo viem a čo ma baví (to mám po mamine).

 

Z myšlienky realita

Po nekonečnom odkladaní a zisťovaní si informácií, aby som (v naivnom myslení si) vytvoril niečo dokonalé a na prvý krát úspešné, som sa rozhodol, že bude treba nejak začať a vymakávať to za behu. Veď ani Windows ti nepredajú bezchybný, ale pravidelne ťa po skúsenostiach užívateľov zásobujú záplatami.

Povedal som si, že kým nezaložím ten blog a nevytvorím naň aspoň 5 článkov, tak sa neprihlásim na Facebook, Pokec a ani Skype. To bola v tej dobe pre mňa dosť slušná motivácia!

Netušil som síce AKO to spravím, ale moja túžba spraviť to bola silnejšia. A tak som ku koncu roka 2011 kúpil doménu chlap20.sk (ľahké, zapamätateľné, zvučné a hneď vieš, o čo ide), s kamošom sme za pol hodinu zbúchali logo a následne po desiatkach hodín útrap som 6.1.2012 konečne spustil prvú verziu blogu s 5-timi článkami.

No a po spustení blogu som čakal, že celý svet toto moje veľké víťazstvo nad sebou samým bude sledovať, oslávi ho a hneď sa všetci na môj blog pohrnú a „poserú“ sa z neho… A ono prd 🙂

 

Svet sa nezrútil a nič hrozné sa nestalo

Prvý deň blogu som bol síce nervózny, ale mal som presne 0 (nula!) návštevníkov. Jednoducho nikto o mne nevedel. Ani google ma ešte nezaindexoval a nezobrazoval som sa vo výsledkoch vyhľadávania.

A takto to pokračovalo celý mesiac – priemerne 15 návštevníkov denne a ja som bol vďačný za každého jedného, ktorý si ku mne nejakým spôsobom našiel cestu.

Spočiatku pri prvej verzii blogu sa chlapi mohli kochať takýmto (na kolene zbúchaným) dizajnom a krásnym vášnivým čierno-červeným pozadím.

1. verzia blogu chlap20.sk

Všetko sa zlomilo prvým kontroverzným článkom Tak ma už konečne pretiahni, ktorý pritiahol pozornosť ľudí a začal sa zdieľať na Facebooku a ľudia začali blog objavovať (do dnešného dňa má viac ako 9700 lajkov).

 

Blog začal „pomaly“ rásť

Následne som to vzal celkom zhurta a nebabral sa s tým. Už som začal rátať návštevy na tisícky a necelý pol rok po jeho vzniku sa blog chlap20.sk stal najpopulárnejším súkromným blogom vôbec.

A to na základe Alexa ranku a predbehnutí blogu rozhladna.sk Martina Mikláša, ktorý sa do tej doby za jednotku vyhlasoval. Týmto sa mu chcem poďakovať za cenné rady a inšpirácie na rozbeh môjho blogu 🙂

Články od založenia pribúdali každý jeden deň po dobu 5 mesiacov a v máji som vyhlásil prvú súťaž o nových autorov. Ozvalo sa mi ich hneď niekoľko a z nich začali písať deviati (7 chlapov a 2 ženy).

Blog teda začínal expandovať, o svoje názory a skúsenosti sa delili ďalší ľudia, no autori sa postupne (ako som očakával) sami odfiltrovali. Z pôvodného náboru dodnes zostali už len Chán a Wonderboy, dvojica chalanov z LM.

Po pol roku od fungovania prvej verzie blogu som vytvoril 52-dielny emailový program Magnet na ženy, kedy chalanom každý týždeň počas jedného roka prišla na email 1 rada, ako sa stanú chlapmi, ktorí ženy priťahujú úplne prirodzene. Fungoval až donedávna, no zrušil som ho a budem ho vylepšovať.

Od toho momentu sa to stalo základným sloganom a smerovaním mojich ďalších projektov, kedy sa snažím chlapov viesť k tomu, aby boli pre ženy prirodzene príťažlivými chlapmi a nemuseli ženy nasilu  „baliť“.

Počas leta sa pri druhom redizajne na titulku blogu dostala tentokrát jedna z mojich dobrých „kamarátok“ a oživovala prednú stranu až do súčasného tretieho dizajnu, ktorý som nahodil vo februári 2013, a ktorý máš možnosť vidieť teraz.

2. verzia blogu chlap20.sk

Postupne pribúdali noví autori, ktorí pridávali svoj pohľad na oblasť zvádzania a vzťahov. Som osobne rád, že sa chytili tejto mojej myšlienky pomôcť aj ostatným chalanom, nenechávať si veci len pre seba a podeliť sa o svoje skúsenosti.

Som im vďačný a zaviazaný, že nezištne pomáhajú a za ich trpezlivosť, pretože to so mnou občas nemajú ľahké…

 

Vášeň ako biznis?

Nezostalo to iba pri článkoch na blogu, emailoch a radách zadarmo. Chcel som totižto vytvoriť niečo praktické, hodnotné a ucelené a začal som budovať okolo blogu môj vlastný biznis, ktorý ma mal živiť, ale hlavne ma mal baviť.

Po pol roku v lete som spustil svoj prvý kurz Online Hra, do ktorého vtedy vstúpilo 52 chalanov. Zasvätil som ich do tajov online balenia na Pokeci či Facebooku a zarobil som prvé peniaze. Bol to môj prvý projekt, veľa ma naučil, no spravil som pri ňom (z môjho dnešného pohľadu) aj veľa chýb, ktoré ma poučili.

Hneď na to som začal pracovať na ďalšom kurze Kamarát Taky Rád, kde som už niektoré chyby vychytal, a pomohol som v ňom do tohto momentu vyše 180 chlapom s ich príťažlivosťou a problémom, aby sa nedostávali viac do nežiadúceho kamarátstva so ženami.

V lete 2013 som však spustil môj dovtedy najväčší projekt Majster Reči, ktorý bol do toho momentu najrozsiahlejším, najhlbším a najhodnotnejším kurzom, ktorého sa počas leta zúčastnilo viac ako 120 chlapov.

Súčasťou tohto kurzu bol aj môj prvý živý seminár v Bratislave, kde sa ukázalo 43 chalanov a spolu s Milanom Markom a Silviom Michalom ako „rečníkmi“ sme si užili skvelý deň plný praktických rád a ukážok.

A v decembri 2013 som spustil Online Hru 2, ktorá bola zavŕšením všetkého, čo som sa do tej doby naučil. Vstúpilo do nej 118 chalanov, ktorí chceli vedieť doslova všetko, čo je ohľadom online balenia dostupné. A týmto kurzom som si znovu sám pre seba postavil latku ešte vyššie.

Najväčšiu radosť mi však robí to, že chalani majú s mojimi radami skvelé výsledky a pomáhajú im meniť ich životy (či už s blogom, s online hrou, s majstrom reči, alebo s kamarát taky rád…).

 

Z 0 na 51345 € za dva roky

Čo by to bolo za prehľad toho, čo máme za sebou, ak by som do toho nepridal zopár čísiel (v grafe z Google Analytics môžeš vidieť, koľko ľudí za 2 roky navštívilo blog):

– Na blogu sa momentálne nachádza 326 článkov, ktorým ste dali dokopy viac ako 50 000 lajkov

– Priemerne blog navštívi a číta 2000 ľudí denne

Viac ako 18000 chlapov odoberá emailom rady a videá zdarma v Magnete na ženy, Online Hre, Kamarát Taky Rád a Majstrovi Reči

– Našej blogovej Fanpage na Facebooku dalo svoj like 3235 ľudí

– Youtube kanál má momentálne 1219 odberateľov a má 291 731 pozretí videí

– Za 2 roky má blog chlap20.sk 748 115 jedinečných návštevníkov

– Do mojich kurzov vstúpilo 438 chlapov, ktorí za ne spolu zaplatili 51345€ (biznis z blogu mám iba rok a pol od júna 2012)

Týmito číslami sa nechválim. Chcem na nich len ukázať, že pokiaľ dáš do svojej myšlienky na začiatku len gram činu, môže sa ti to vymknúť z rúk a narásť do zaujímavých rozmerov. A som rád, že práve pomáhanie druhým chlapom s tým, čo ma baví, ma aj živí.

 

TOP 10 článkov blogu

Keď už sme pri hodnotení toho, čo máme za sebou, chcem sa s tebou podeliť aj o (podľa môjho názoru) 10 najlepších, najzdieľanejších či najhodnotnejších článkov na blogu:

1. 22 pravidiel od mužov – konečne prehovorili!

2. Tak ma už konečne pretiahni!

3. 15 dôvodov, prečo ženy milujú ajťákov

4. TOP 5 najväčších klamstiev žien, keď ťa nechcú

5. 30 dôvodov, prečo sa s tebou nevyspím

6. Princíp Príťažlivosti 80/20 – Prečo ženy nepriťahuješ?

7. Pravidlo 5-tich – Oplatí sa ti randiť s viacerými ženami?

8. 15 minútový ženský orgazmus

9. Ale keby sme spolu začali chodiť, zničilo by to naše priateľstvo…

10. 20 vecí, ktoré nehovor žene počas sexu

Je zrejmé, že hodnotných článkov je na tomto blogu omnoho viac a zaberie ti niekoľko dní, kým všetkých 326 prelúskaš a nájdeš si v nich pre seba to podstatné.

 

Čo bolo, bolo… Pozrime sa na svetlé zajtrajšky

– Koncom novembra som sa pokúsil o malý experiment s tým, že som zvedavý, ako sa uchytí. V mailingu som spomenul, že mesiac Január by som rád venoval článkom z ľudu (hosťovským príspevkom).

To znamená, že miesto tradičných autorov blogu sa podelia o svoje zážitky, skúsenosti a rady ľudia, ktorí tento blog navštevujú a čítajú (Ešte mám miesto pre 3 články, ak máš záujem podeliť sa s ostatnými, pošli mi tvoj článok na email).

– Tento rok plánujem spraviť kompletný upgrade blogu na jeho 4. verziu: rozbehnúť a oživiť fórum, pridať hodnotenie autorov a článkov, doplniť interaktívne testy, ktoré ťa budú vzdelávať a zistíš, v ktorých oblastiach máš slabiny a vo výsledku ti ponúknu riešenia, čo optimálne pre riešenie týchto problémov spraviť

– Koncom januára/začiatkom februára plánujem spustiť úplne nový ročný program Magnet na ženy na mesačnej báze (je sa na čo tešiť!)

– Koncom januára spúšťam nový vlastný blog onlinebalenie.sk, kde sa budem videami a článkami zameriavať čisto na online balenie (Pokec, Badoo, Facebook,…)

– Na jar som sa dohodol s Richardom Vojíkom, že spraví pre mojich chalanov sex workshop a spolu pripravíme online kurz zameraný na predohru, sex, masáže a dotýkanie sa žien (po silvestri som sa vrátil z jedného z jeho kurzov a fuuuuuu…)

– Na leto otvorím znovu brány Majstra Reči a upgradnem ho na verziu 2… to znamená, že tam doplním ďalšie množstvo informácií a jeho hodnotu a prínos pre chlapov ešte zdvihnem

– Na jeseň potom chystám doplnenie a vylepšenie kurzu Kamarát Taky Rád a úplne nový kurz Vodičák na vzťah, kde budem pomáhať aj s partnerskými vzťahmi

– A určite niekde medzi tým budú aj živé semináre a stretnutia s chalanmi

A kto vie, čo za ďalšie bláznovstvo mi (už tradične) počas tohto roka ešte napadne 🙂

 

Moja vízia a kam sa to dá ešte posunúť?

Celé toto, čo si čítal doteraz, je iba zlomok toho, čo ešte príde. Nekončím, nezastavujem sa a napredujem – ako osobnostne, tak vo vzťahu a iných oblastiach. Preto všetko, čo ešte prinesiem, bude hodnotnejšie a väčšie, ako bolo doteraz.

Rozhodol som sa, že vytvorím Najväčší vzdelávací systém pre chlapov (vo vzťahu k ženám) a za tým si idem. Od začiatku fungovania blogu sa venujem iba tomuto a nerozbieham nič mimo. Je to moja vášeň a beriem to ako moje poslanie.

2 roky sú krátka doba v živote jedného človeka. Verím, že keď budem o rok hodnotiť fungovanie blogu tak, ako dnes, bude to opäť iná káva. Som vďačný za každého, koho na tejto ceste stretnem, podporím a komu mojim zámerom pomôžem.

Aj vďaka tebe, že toto vôbec čítaš, to má celé zmysel…

[chlap_webinar]

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

9 KOMENTÁRE

  1. To je príbeh ako z rozprávky, ale…

    Šanca, že vám vaše koníčky prinesú také prachy za taký krátky čas, je asi taká veľká ako pri výhre jackpotu v lotérii.

    Inšpirácia cez takýto článok vám môže dať klapky na oči a spôsobiť, že naletíte podvodníkom alebo inak prídete do straty.

    • Akoze take prachy? Tie trzby 51 000eur je vela prachov? To su len trzby. Od nich treba odratat naklady, dane, statne vypalne a hned si na nule.

      Praveze tento Michalov projekt je krasny priklad pekne sa rozbiehajuceho podnikania. Ziadne velke oci, ziadne prehnane investicie, sympaticke budovanie zakladne citatelov.
      Len tak dalej!

      Gram cinu je viac ako tona vedomosti!

      • Ďakujem, že si mu to vysvetlil 😉 Príbeh ako z rozprávky? Ani zďaleka… Množstvo študovania, padania na hubu, práce a vymýšľania…

        Z tých peňazí pravdaže treba odrátať náklady na domény, hosting, občas PPC reklamu, affiliate, výpomoc s grafikou či doprogramovaním vecí, tvorba produktov…

        Treba makať a nie iba kecať 🙂

  2. Velmi dobry a inspirujuci clanok, klobuk dole za tie uspechy ake dosahujes a paci sa mi aj ta cielavedomost aku mas, ze chces spravit nieco velke a stale napredovat..drzim palce do dalsej prace…PS: kurz Vodicak na vztah vyzera velmi dobre, dufam ze bude minimalne rovnako kvalitny ako Online hra 2, s ktorou som zatial velmi spokojny!

    • Dal som si po Online Hre 1 a KTR 1 záväzok, že každý môj ďalší kurz bude ešte lepší a hodnotnejší 🙂 Pokračovalo to pekne Majstrom Reči a teraz to vyvrcholilo Online Hrou 2… Takže kým sa dostanem k Vodičáku na vzťah, tak budem mať minimálne za sebou ďalšie 3 projekty a to bude nášup! 😀

  3. Parada, taketo nieco som si chcel precitat 🙂 je to dobre aj ako inspiracia, ze ked je dobra myslienka a nieco preto clovek robi a venuje sa len tomu, tak z toho moze byt jeden pekny pribeh 🙂 gratulujem a prajem do dalsieho roka, mnozstvo dalsich zaujimavych rad 🙂 Chodim sem uz od zaciatku, ak nie od toho januara 2012 , tak urcite februara…a mimochodom, ked uz tak pises o uspechoch z blogom a so svojim zivotom za tie 2 roky, kedy bude svadba? Nezabudni sa nam potom s tym pochvalit aspon 🙂

  4. Klobúk dole 🙂 Spravil si obrovský kus práce. Tvoj blog a prístup je vzorom ako vybudovať komunitu a biznis z ničoho. Len tak ďalej!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here