20 vlastností pravého muža (2. časť)

V minulom článku6 vlastností pravého muža si sa dozvedel prvých 6 vlastností pravého muža. A v tomto článku ti prinášam ďalších 6 vlastností vyspelých, úspešných, uvedomelých chlapov.

Môžeš sa učiť rôzne baličské hlášky (pick-up lines), rôzne techniky oslovenia a „openery“.

Rôzne fintičky a postupy „baličov“.

Úprimne – tiež som dlho veril, že to je cesta, ako byť pravý, sebavedomý muž.

Roky 2011 a 2012 som sa venoval návštevám podnikov, klubov, barov, ulíc a s kamarátmi sme sa (po vzore borcov z knihy The Game) zoznamovali s ľuďmi… ok, priznávam, 50 % boli ženy… (ehm, 80 %)

Skúšali sme všakovaké techniky, metódy, hlášky, postupy. Bola to taká sociálna dynamika v praxi.

Nešlo mi vtedy o najviac zárezov nad posteľ, ale o odstránenie rôznych blokov, a tiež som potreboval spoznať nových, zaujímavých ľudí (čiže ženy) v mojom živote.

Mám z toho obdobia nezabudnuteľné zážitky, veľa čísel a aj niekoľko intímnych, nebezpečných a trápnych okamihov.

Po čase som však zistil, že takto sa nestanem lepším, autentickejším a sebavedomejším mužom. Fintičkami, technikami, predpripravenými frázami som si ako keby dával na seba nejakú masku.

 

Nefungovalo to, nebol som to ja

Akoby som sa na niečo hral. Časom som zistil, že pre skutočne výnimočnú ženu sa stanem príťažlivý, keď sa stanem pravým mužom.

Prečítaj si, ako vidím pravého muža ja.

Nie sú to univerzálne pravdy, dogmy, poučky, ale vlastnosti, ktoré dlhodobo pozorujem na úspešných mužoch v mojom okolí.

Na mužoch, ktorí sa na nič nehrajú a sú úspešní so ženami, no a aj v iných oblastiach života. Napíš mi po prečítaní do komentárov, ako to vidíš ty.

Tak si vytiahni poznámky, pero a píš si:

 

7. Pravý muž chápe princípy charizmy

vlastnosť pravého muža

Charizma sa dá naučiť. Samozrejme, niektorí ľudia sa narodia s rýchlejším chápaním súvislostí a dostanú do vienka vyššie EQ.

To samozrejme neznamená, že ostatní sú odsúdení na slabé vyžarovanie a nulovú charizmu.

Tráv čas s charizmatickými mužmi, uč sa od nich nepísané pravidlá a tajomstvá charizmy (slovná zásoba, humor, výsledky, dobroprajnosť…)

Charizmu ženy definujú ako niečo ťažko popísateľné slovami, nejaká „záhadná“ iskra, aura, šarm… málokto však vie, že v osobnostnom vyžarovaní je možné sa zdokonaľovať.

Charizmu využiješ v biznise, vo vzťahoch, v kariére a samozrejme v nájdení a udržaní si stálej partnerky či milenky. Ženy neskutočne milujú chlapa, z ktorého prirodzene vyžaruje skutočná charizma.

 

8. Pravý muž je zrelá osobnosť

Nezrelý človek je nesamostatný, nezodpovedný. Ak sa mu nedarí, okamžite chŕli výhovorky. Jeho pohľad na svet je podobný pohľadu dieťaťa.

Nezrelý človek ľahko mení názor. Nemá žiadne väčšie ciele. Riadi sa tým, čo je práve moderné.

2 vlastnosť pravého muža.

Komunikuje nedospelo a keď mu niekto v dobrom radí, tak argumentuje: „Ty ma predsa nebudeš poučovať!“.

Často sa uráža, potom trucuje, je vzťahovačný. Každú kritiku považuje za útok. Ak mu naznačíte, že to, čo robí je nemúdre, nasleduje často emočná a výbušná reakcia.

Zrelá osobnosť obdivuje, nezávidí. Zrelá osobnosť si vie vytvoriť svoj vlastný denný program a režim (áno, aj počas letných prázdnin).

Pravý muž vie prijať aj nešetrne podanú kritiku, neuráža sa, komunikuje dospelo a stojí si za svojím názorom.

Buď zrelá osobnosť. Pracuj na tom.

Nie je to o prečítaní si jedného článku, ale o trávení času so zrelými, vyspelými mužmi. Je to postupný proces. Keď budeš zrelá osobnosť, prestanú ťa priťahovať nezrelé ženy.

A budeš omnoho príťažlivejší pre tie ozajstné, pravé, vyspelé ženy.

 

9. Pravý muž často a rád cestuje

3 vlastnosť pravého muža

Cestuj! Fakt! Je to skvelá cesta, ako sa stať sexuálne príťažlivejším mužom.

Cestovanie = výlety zo zóny komfortu. Výlety zo zóny komfortu = nadhľad, inšpirácia, kontakty, zaujímavé príbehy.

Pravý muž cestuje, aby mal väčší nadhľad a hlbšie vnímanie súvislostí. Chlapec cestovanie berie iba ako zábavku, rozptýlenie a príležitosť vyťahovať sa. Cestovanie z teba urobí zaujímavejšieho, príťažlivejšieho muža.

Cestuj. A vykašli sa na výhovorky, že je to drahé, nemám čas, to radšej inde dám tie prachy… Ber to ako investíciu do svojej vyššej príťažlivosti.

Investuj do svojej príťažlivej osobnosti a vráti sa ti to. Ľudia to vycítia… napísal som ľudia ?

Myslel som ženy. Ak ti fakt robia problém keše, tak cestuj po Slovensku. Tatry, jaskyne, jazerá, národné parky atď.

Zvoľ si destináciu, oslov ľudí do partie a začni organizovať zájazd svojho života.  Alebo… ešte lepšie, sériu zájazdov. Viac ľudí, viac srandy a menej nákladov.

Skrytá silná výhoda je, že vo svojom okolí sa zapíšeš do povedomia ako organizátor akcie, líder kolektívu. Ženy (a dokonca aj muži 🙂 si to všimnú. Synergia ako vyšitá.

 

10. Pravý muž vie čestne zarobiť solídne peniaze

Kľudne ma nazvi materialistom, ale tým, že si muž, je skrátka tvoja povinnosť sa o seba 4 vlastnosť pravého mužamateriálne postarať. Iba tak môžeš dať signál svojmu okoliu, že sa budeš vedieť postarať aj o svoju potenciálnu rodinu.

Nájdi si preto to, v čom si dobrý a speňaž to. S tým súvisí aj márnenie času. Snaž sa, aby tvoj čas bol dobre investovaný.

Mne v živote veľmi pomohlo pravidlo: „Urob to, čo musíš urobiť a čo najskôr, aby si si mohol užívať to, čo chceš robiť a čo najdlhšie.“  Najprv povinnosti, potom zábava.

A pri zarábaní peňazí to platí dvojnásobne. Zameraj sa na odvetvia, ktoré ponúkajú najvyššiu mieru návratnosti vloženého času a peňazí. Toto nie je profesný portál, tak ich sem nebudem vypisovať.

Určite máš predstavu, v akých oblastiach sa dnes dá dobre a poctivo zarobiť. Môj mentor mi raz povedal: „Peniaze sú odpad úspechu.“ Inými slovami, buď dobrý v tom, čo robíš a peniaze prídu (ak si si vybral lukratívnu profesiu).

Samozrejme, iba prachy z teba alfa samca neurobia, len ti spolu s primeranou pokorou a nadhľadom dajú to správne sebavedomie a magnetizmus, ktorý budeš potrebovať.

Získaš si ľudí a vplyv. Preto sa  odhodlaj a daj si silný záväzok, že budeš nadpriemerne zarábať. Čestne, legálne a eticky.

 

11. Pravý muž vie čeliť nepohodliu

5 vlastnosť pravého mužaChlapec robí VŠETKO preto, aby sa nepohodliu vyhol. Odvaha ísť do akcie, odvaha otvoriť nepohodlnú tému, odvaha pobozkať ženu, odvaha čeliť nebezpečiu v záujme ochrany svojej rodiny…

Všetky tieto situácie spája ochota cítiť a ustáť nepohodlie. Byť v situácii, v ktorej si ešte nebol. Ak máš v sebe pravého muža, tak ťa nepohodlie nezastaví.

Pravý muž cíti, že to najväčšie pohodlie je prezlečené za nepohodlie. Čím viac nepohodlia zvládnem a prekonám, tým pohodlnejší život budem mať.

Pravý muž vie, že zdolávanie nepohodlia je cesta k ozajstnému pohodliu, materiálnemu aj mentálnemu. Len si vezmi, o koľko viac krásnych vzťahov by na svete bolo, keby muži prekonali nepohodlie a pracovali na sebe, oslovovali by ženy a nebáli sa zlyhania, strápnenia…

Mňa osobne zotrvávanie v zóne komfortu stálo veľa peňazí, veľa neuskutočnených snov a veľa neuskutočnených vzťahov.

Cítim to. A rovnako cítim, že rast nastáva iba mimo zóny komfortu.

Mal by som viac krásnych, dlhodobých (aj krátkodobých) vzťahov so ženami, keby som vedel lepšie čeliť a prekonať nepohodlie. Zóna komfortu je dôležitá, ale problémom je, keď mi bráni v dosahovaní snov, túžob, ambícií.

Zvládaj (a časom až vyhľadávaj) nepohodlné, nepríjemné situácie. Len také ťa totiž posúvajú a robia príťažlivejším.

 

12. Nezhadzuje druhých mužov

6 vlastnosť pravého mužaPravý muž nepotrebuje zhadzovať druhých chlapov, aby si zvýšil svoje sebavedomie. Možno si to už zažil: takých tých „drsných“ chlapíkov, ktorí dávajú dole svojich kamarátov, aby sa cítili silnejší.

Je fajn doberať si svojich parťákov, ale vždy existuje miera.

Nikdy nedopusť, aby si sa pristihol pri zhadzovaní druhých, s cieľom mať zo seba lepší pocit.

Pravý muž je mentor, ochranca, posúva druhých na vyššie úrovne, nezhadzuje, nedehonestuje, nevyžíva sa príliš v nedostatkoch druhých.

Nezrelý muž má potrebu neustále rýpať do niekoho, aby sám sebe (a druhým) ukázal, aký je borec. Ty to nerob! Doberačky sú fajn, ale vždy maj mentalitu edifikácie – vyzdvihovania… a popri tom doberanie.

Buď ako pravý muž a namiesto zhadzovania, vyzdvihuj. Chváľ, vyjadri pochvalu a obdiv. Nie s cieľom, niečo za to dostať späť, ale len tak, nezištne, lebo to tak cítiš.

Na každom sa dá vždy nájsť niečo chvályhodné a pekné. Vyzdvihuj, nezhadzuj. Na zvyšovanie sebavedomia choď do posilňovňe.

 

13. Pravý muž je tvorca

Sú ľudia, ktorí inštinktívne majú potrebu a chuť niečo vytvárať. Niečo, čo pomôže druhým a prežije ich. Vždy samozrejme budú existovať tí, čo len hodnotia a vytvárajú len zriedka.

To  z nich samo o sebe hneď nerobí menejcenných. Len by bola škoda, keby si život zasvätil iba konzumovaniu tvorby druhých a hodnoteniu.

7 vlastnosť pravého mužaKaždý z nás má potenciál byť tvorca… lenže problémom dnešnej doby je, že veľa ľudí nič netvorí, iba znetvoruje.

Ty buď iný, vytváraj niečo hodnotné. Užitočné, prospešné, výnimočné. Je jedno čo, hlavne nech v tom máš vášeň a nadšenie.

Vytváraj. Píš knihu, založ firmu, blog, kresli obrazy, prezentuj v rečníckom klube svoje pripravené prejavy.

Buď ten, ktorý tvorí, nie iba ten, ktorý obsah „konzumuje“. Konzumovať a prijímať obsah dokáže každý.

Odlíš sa od masy, od stáda pohodlných chlapov, ktorým sa nechce nič vytvárať, len pasívne konzumovať, hodnotiť (čiže frfľať) a sťažovať sa. Ty vytváraj! Daj si výzvu čím hodnotnejšie dielo, tým lepšie.

Čím viac hodnoty prinesieš do života iným ľuďom, tým šťastnejší život budeš mať. A v tvojom živote bude viac žien. Som o tom presvedčený.

Na dnes stačilo.

Nabudúce pokračujeme.

Ktorú z týchto vlastností v sebe máš a na ktorej chceš teraz intenzívne pracovať?

Buď tvorca a vytvor komentár dole pod článkom.

Vychutnaj si aj ďalšie 2 časti tejto skvelej série:

2. časť článku 20 vlastností pravého muža
3. časť článku 20 vlastností pravého muža

[MT_sebavedomie]

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

12 KOMENTÁRE

  1. Precital som si tieto tri clanky no ale mam jednu podpasovku prichystanu 😀 takze Ja 23rokov momentalne, zonu komfortu som opustil na trvalo v 19tich rokoch 😀 hej vypadol som z domu (ale nebral som ani neberiem dorgy ani nic podobne) Pracujem v zahranici, Skoncil som VS, TPU slusna mzda vlastny kvartir, auto nemam neni tomozne lebo prihlasovat a odhlasovat auta sa mi nechce kazdeho pol roka a uz namna pozeraju ako na zlodeja…vela cestujem, naozaj vela….. problem zo zenami som nemal teda ak islo o kratkodobe vstahy … podarilo sa mi dokonca jeden 3rocny vstah aj ked bol este taky pubertalny a skoncil v momente kedy som dal prednost sebe (nedalo sa inak lebo by som zradil sam seba)… no ale ako najst zenu ktora 1. nnebazi iba po peniazoch 2.nebude nejaka putka co bude namna stale len cakat (to som uz skusal ale ako casto budem doma 3x za rok 2x 1x ) 3. a najhorsia podmienka zena ktora sa nebude bat opustit zonu komfortu istotu v podani „kamaratok a znamych“ a napriek tomu ostane zenou… 😀 Lebo byt chlapom a mat zenu sa navzajom nepodmienuje a v momente ked na seba zacnete byt naozaj tvrdy zacnete to iste vyzadovat aj od okolia lenze ludia maju v sebe taku hlupu vlasnost „radi sa na hviezdy pozeraju ale nemaju odvahu sa k nim naciahnut“ a plati to bohuzial aj v malom ludia radi pozoruju uspechy inych radi vas pochvalia potlapkaju po chrbte ale ked chcete aby do dalsieho obchodu isli s vami tak chyba lavky… Nechce sa im … Tak aby som to zhrnul 😀 kde na ozajstne zeny natrafit ? lebo vybrat si podla krasy je pohoda to clovek vidi hned 90-60-90 modre oci blond nato nepotrebujem rady aby som vedel ze je zena pekna alebo nie ale ci je aj suca do zivota… PS: a dufam ze ziadne okrydlene vety typu vrana k vrane sada lebo ked je to tak tak som v hajzli 😀

  2. V stave letnej lenivosti som sa preklikal k tovjim článkom a so zlým pocitom musím priznať, že si mi ukázal, že hrám priveľa póz a som chlapec, dokonca väčší chlapec ako som bol pred pár mesiacmi…

    • Ahoj, Tony. s „miernym“ meškaním ti ďakujem za tento úprimný komentár. som rád, že ti môj článok pomohol a že si bol tak otvorený vo svojom komentári 🙂 určite si prečítaj aj ďalšie 2 časti tejto série. pozdravujem

  3. Zaujímaví článok o tom ako sa stať lepším mužom , podla môjho názoru toto dielo obsahuje ponaučenie a taktiež morálnu hodnotu.

  4. ja si myslím, že toto je návod ako sa stať dokonalým mužom a taký neexistuje ani nebude. každý by mal byť dobrý v tom, čo dokáže, pracovať na svojich chybách, ale zároveň si uvedomovať že podobný „pravý muž“ nikdy nebude. mňa autor vôbec neoslovil, respektíve nič nové nepriniesol..

    • Ahoj,
      Feri. tak vieš, nikdy ako autor článku neoslovíš každého 🙂

      A nedá sa vynachádzať nové koleso, všetko známe a funkčné už bolo objavené 😉 Ver
      mi, že nepíšem články, aby boli muži dokonalí, ale aby boli príťažlivejší. Obaja dobre vieme, že dokonalosť je len ilúzia (a častokrát aj „dôvod“ nepracovať na svojich nedostatkoch, „veď nikto nie je dokonalý“)

      Cieľom článku bolo ukázať, že omnoho lepšie ako učiť sa krátkodobé
      fintičky balenia je pracovať na oblastiach a schopnostiach, ktoré z teba
      spravia príťažlivejšieho (pravého) muža. Kľudne si z článku vyber jednu
      jedinú bod a pracuj na ňom… A 100 % ti garantujem, že budeš pre ženy (a svoje
      okolie) príťažlivejší. a presne ako píšeš – každý nech je dobrý v tom čo dokáže!
      Silvio

  5. Super článok, ako aj prvá časť. Tak teda tvorím. Na čom si myslím, že potrebujem zapracovať, je charizma (tak som sa aj prihlásil do toho kurzu, som zvedavý čo si z neho odnesiem) a ešte to zarobenie peňazí. A čo si myslím, že mám: Vyžadujem nezávislosť, mám svoje kritéria, cestujem.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here