Ako môžu jej kamarátky a tvoji kamaráti pokaziť váš začínajúci vzťah

13

Kamaráti sú veľmi dôležitou súčasťou našich životov.

Bez kamarátov by bola nuda.

Aj Robinson na pustom ostrove si musel nájsť kamaráta, aby tam tie roky dokázal prežiť.

Keď začneš randiť s babou a myslíš to s ňou vážnejšie, skôr či neskôr ju budeš musieť predstaviť svojim kamarátom a tiež sa budeš musieť zoznámiť s jej kamarátmi.

Niektorí preferujú zoznámenie už vo fáze randenia, niektorí až vo vzťahu.

Každý si môže vybrať to, čo mu vyhovuje viac.

 

Jej kamarátky ti môžu zničiť tvoj začínajúci vzťah

Myslím si, že názor kamarátok je pre ženu viac dôležitý ako pre nás mužov.

začínajúci vzťah

Zoznámenie s kamarátkami je test, ktorým by si mal prejsť. Inak očakávaj problémy. Ak ťa naraz zoznámi s viacerými, je dôležité zistiť, na ktorej názore jej naozaj záleží.

Na treťom rande ma moja súčasná priateľka zobrala k sebe na internát a zoznámila so svojimi kamarátkami.

Bolo to hrozné.

Jednej z nich som evidentne nesadol a stále do mňa rýpala. Mal som veľký problém si zachovať chladnú hlavu. Pamätám si ešte dnes, aké pocity som z toho mal. Mal som chuť utiecť a už nikdy sa nevrátiť.

Našťastie, keď som povedal, že idem preč, odprevadila ma priateľka k autobusu a tak som mal čas prísť na iné myšlienky a oživiť tie príjemné pocity, ktoré som pri nej prežíval.

Každá baba má pochybnosti a kamarátky jej ich môžu pomôcť odstrániť alebo naopak prehĺbiť.

Treba si uvedomiť, že kamarátky sú s ňou veľmi dlhú dobu a oni jej chcú dobre. Problém je, že kamarátky hodnotia len na základe prvého dojmu a to znamená – vzhľad, oblečenie, charizma, vystupovanie…

Ak je príťažlivosť vybudovaná, aj FX z testu u kamarátok nemusí znamenať definitívny koniec.

To bol aj ten môj prípad. Trvalo to veľmi dlho, kým tá dôležitá kamarátka mojej priateľky na mňa zmenila názor. A kedy ten deň bol a ako sa mi to podarilo, som sa dozvedel až dnes.

Boli sme na akcii a priatelia spomínanej kamarátky meškali, tak som jej ponúkol, nech ide s nami do baru. Pozval som ju na drink, zaplatil som ho a asi pol hodinu sme kecali. Vtedy mala prvýkrát možnosť spoznať, aký naozaj som.

A po tomto stretnutí povedala priateľke, že na mňa zmenila názor a že môže so mnou chodiť.

[MT_vztah]

 

Aj tvoji kamaráti ti môžu zničiť začínajúci vzťah

people-mother-family-fatherPribližne na 7. rande sme išli na ples, ktorý sa konal v “mojom” meste, a tak musela priateľka prespať u mňa na internáte aj počas týždňa.

Zoznámil som ju so svojim spolubývajúcim a nechal ich, nech si pokecajú.

Dopadlo to katastrofálne.

Tu sa to už nepodarilo napraviť a po dvoch rokoch sa spolubývajúci odsťahoval do vedľajšej izby. Priateľka očakávala, že sa jej v tom konflikte zastanem, avšak nebol to môj spor a preto som ho neriešil.

Treba si uvedomiť, že kamarátov nezmeníš a keď nastane nejaký konflikt, môže byť ťažké ho vyriešiť.

Čo ak nechceš prísť o priateľku ani o kamaráta? Dá sa to, ak sú obaja rozumní a chápu, že tento konflikt je len medzi nimi a nemajú ťa do neho zaťahovať.

 

Čo k tomu dodať?

Ak tvoja priateľka nevychádza s niektorým z tvojich kamarátov, mala by akceptovať to, že ostane tvojim kamarátom aj do budúcnosti. Ťažšie to je pre spoločných kamarátov, ktorí možno radšej urobia 2 oslavy narodenín, aby sa vyhli dusnej atmosfére.

Kamaráti sú s tebou celý život. Počas jedného kamarátstva môžeš vystriedať aj niekoľko partneriek a je úplne samozrejmé, že nie každá tvojmu kamarátovi bude vyhovovať.

Na každú partnerku bude mať kamarát svoj názor. Nie vždy ti ho musí povedať a možno ho niekedy ani nebudeš chcieť vedieť.

Tvoja partnerka nemusí mať rada tvojich kamarátov, avšak nikdy by ťa nemala od nich odhovárať, ani ti brániť sa s nimi stretávať.

To isté platí aj opačne.

Nikdy by si nemal svojej priateľke brániť v stretávaní s jej kamarátmi. Nebrániť znamená nebrániť ani s kamarátmi – mužmi.

To môže byť ťažké, pretože ti je určite jasné, že ten jej kamarát by ju najradšej pretiahol.

Možno ti pomôže informácia, že ženy to vnímajú inak ako my a že ony naozaj delia chlapov na kamarátov a milencov.

Stalo sa ti niekedy, že ti priateľka bránila stretávať sa s kamarátmi? Ako to dopadlo? Podel sa s nami do komentárov.

[CTA_VNV]

The New Guy je vekom najstarším autorom blogu chlap20.sk. So svojou priateľkou sú vo vzťahu už 9 rokov a majú spolu malého syna. Vo svojich článkoch sa zameriava hlavne na to, ako si získať vzťah a ako ho následne udržať.

13 KOMENTÁRE

  1. Ja som žena (23 r.) ale stál hovorím že ženy sú mrchy…ale nemyslela som si to o všetkých no sklamala som sa. Konečne som si po veľmi dlhom čase našla frajera, sme spolu LEN pol roka a už pred pár mesiacmi som začala pocitovať žiarlivosť a neprajnosť z rad mojich podotýkam nezadaných „kamošiek“. Doteraz sme trávili spolu dosť času, lebo sme aj spolužiačky v škole a na internáte máme nad sebou buňky a odkedy som (po rokoch) zadaná tak som sa ževraj „zmenila“ (ano, každý sa s novým vztahom trochu mení), že už ich tak veľa nechodím navštevovať, nevenujem sa im, nechodím tak často s nimi na party a že im neoznamujem kedy idem a kedy prídem…príde mi to veľmi prehnané, horšie ako s rodičmi….a to keď sa ich spojí viac tak to nemám šancu…Doteraz som mala pocit, že práve ony mi to budú najviac priať ale zmýlila som sa…už nemám náladu sa im zdoverovať že kam som s ním šla na výlet, čo sme nové zažili a pod. Pri ich kyslích ksichtoch a nevrlých poznámkach ma to rýchlo prešla nálada navyše vyhladávať ich spoločnosť. A práveže obe stále rumázgajú že by chceli chlapa a ked sa nejaky objaví v naznakoch tak zraru žiadneho nepotrebujú (tak čo vlastne chcú) – ale kto im to vysvetlí, ja zlá kamoška čo nemá na ne čas určite nie, odo mna by to bolo ako hádzať hrach o stenu. A prekvapilo ma, že práve skôr známi sa ma vypytujú, že ako to ide a je na nich vidieť že mi to želajú….proste smutné!

  2. Tak s tymto mam velmi cerstve skusenosti…
    Chalani, nepodcenujte stretnutie s jej kamaratmi, minimalne tymi najlepsimi. Maju na ne neskutocny vplyv a je dost pravdepodobne, ze vas nebudu mat rady a to uz len z principu.

    Ja som sa na to vykaslal, nechcelo sa mi spoznavat jej prihluple kamosky a po roku a pol som zistil, ze jedna z jej naj kamaratok snou cely ten cas tak manipulovala, ze prakticky svojimi podnetmi sposobila 90% nasich hadok. Skoro sme sa kvoli nej dokonca par krat rozisli. „Takze tvoj frajerko je zase v robote? no davala by som nanho vacsi pozor co ak ta podvadza“ alebo „v piatok sme predsa chceli ist na ten koncert iba my, a co ze mate vyrocie to je NAS koncert boze ty si ale pod pacupou…“ alebo „ty si pre mna ovela dolezitejsia ako akykolvek frajer ale to si asi nevazis..“ a samozrejme, ze tieto pridrbane myslienky mi potom rekapitulovala doma (aj podla nich vela krat konala) a bolo kvoli nim nespocet hadok. Nikdy by ma nenapadlo, ze to mohla sposobovat jej kamoska, ved sme sa nikdy nevideli, preco by to robila?

    Ja vam poviem preco. Pretoze to je neprajnicka, zavistliva, pizda, ktora nezniesla, ze jej najlepsia kamoska ma frajera a ona bola sama a navyse s nou uz netravila tolko casu. Bohuzial taketo spravanie vykazuje velmi vela „kamadatok“ , pretoze zeny si zavidia snad uplne vsetko. Vzdy sa teda pokus zoznamit s jej najlepsimi kamaratkami (/tmi) a skus odhadnut, co su zac. Ja som zbadal, aka je to svina az po roku a pol, ked som sa snou konecne zoznamil a videl ako komunikuje nielen somnou, aj najma s frajerkou a inymi ludmi (bola to rodena manipulatorka).

    Pokial teda za tebou bude chodit s novymi hlupimi nazormi, pytaj sa jej na zdroj tychto myslienok a ked vam povie, ze ich ma od kamosky, tak vyzvedajte dalej aka ta kamoska je, ma frajera, ako sa sprava…alebo ju rovno pytaj, nech ta snou zoznami a poriadne si ju prever. Pokial zistis, ze ta jej k. nema rada uz z principu, nic stym asi neurobis a tak to svojej frajerke aspon vysvetli a popros ju, aby snou nerozoberala vase osobne problemy. Zavistlive kamosky totizto mozu sposobit ovela viac problemov, ako dobiedzajuci kamosi.

    • Super! 🙂 Presne takto to môže dopadnúť, keď sa žena nechá ovplyvňovať kamarátkami, ktoré nemajú toľko šťastia, ako ona… hlavne nezadanými či nešťastnými vo vzťahu

    • @tramtarius: velmi dobre si na to kapol… ZAVIST… preco ona travi cas so svojim frajerom, s ktorym sa pozna kratko, ked ja frajera nemam a pozname sa cely zivot.. o ZAVISTi medzi „kamaratkami“ by som mohol napisat uplne iny clanok, ale velmi v skratke ak vidite 2 najlepsie kamaratky, ktore su spolu 24 hodin denne, je mozne, ze v skutocnosti vobec kamaratky nie su a a zavidia si aj nos medzi ocami…

  3. Neviem prečo ale tie články vždy tak prídu v hod v poslednej dobe čo článok to iste aj ja riešim v živote ako napríklad teraz …. Priateľka mi vravela že sa nepáčim jej kamarátom 😀 a to ma ani nepoznajú dobre 😀 len dvaja jej kamaráti nám to praju 😀
    Povedal som že nech ich niekedy pozve a vyzrazíme si spolu … uvidím aký to bude mať efekt .. kedže som tip človkea ktroý nemá problem povedať pravdu do očí nech je akakoľvek

    • @TwIsTeR: Je velky rozdiel, ak sa nepacis dlhodobej kamaratke… a je velky rozdiel ak sa nepacis single kamaratovi, ktory dufal, ze bude na Tvojom mieste :)… V tom druhom pripade asi par panakov nebude mat spravny efekt 🙂

  4. Tu je dolezita aj vec, ze kamaratky testuju aj negativnym (opacnym) sposobom. Vela chalanov sa snazi zavdacovat a nasilu vychadzat s kazdou kamaratkou jeho (potencialnej) priatelky a tym sa casto stane to, ze priatelkine kamaratky ho miluju, ale sama priatelka straca pritazlivost pretoze vidi, ze sa chalan snazi zbytocne prilis. Z vlastnej skusenosti… Tu zalezi prilis vela od faktu, kedy sa zoznamuje chalan s kamaratkami, ci prebehol prve dolezite rande, prvy sex atd… Pokial je to uz vo faze vztahu, kedy smeruje idealne odporucam byt naozaj dost privtetivy na kamaratky, ale naopak, ked je to iba v rozbiehajucej faze, s lichotenim a prilisnou snahou o dobry vztah s kamaratkami sa vacsinou znizuje pritazlivost samotnej priatelky, pretoze ad1: vidi ze sa chalan potrebuje stale kvalifikovat, ad2: vidi, ze uz mas s nou naplanovane velke veci a to je vzdy kontraproduktivne. Podobny test: robia aj s nasimi kamaratmi, este spolu chalan a baba nechodia a uz dostava zena vonku viac pozornosti, resp. ked su vonku jej a jeho partie chalan si prisada k jej partii a dava ovela menej priestoru tej vlastnej = velke znizenie pritazlivosti… Teda kolko ludi tolko chuti a tolko skusenosti..toto je z mojich skusenosti a to co u mna platilo 🙂 Samozrejme zenu nesmieme nikdy ignorovat ale nenechajme aby sme kvoli nej ignorovali svojich kamaratov..budte prijemny, uprimny, dajte najavo ze za nieco stojite aj jej kamaratkam, no nesnazte sa zbytocne prilis..cize v podstate presne ako to tu napisal New Guy 😉

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here