5 najväčších mýtov zoznámenia cez internet (číslo 3 ťa možno prekvapí)

0

clanok5Povedzme si pravdu na rovinu…

Zoznamovanie v online svete sa stáva najčastejšou a najobľúbenejšou formou na nájdenie si partnera, respektíve dohodnutie rande.

Bez ohľadu na to, či tomu veríš, alebo nie, je to proste fakt.

Stačí sa len pozrieť na to, koľko ľudí sa denne pohybuje na Facebooku, zoznamkách alebo sociálnych sieťach.

Napriek tomu, že online zoznamovanie je stále viac a viac populárne, nie každý ho mal možnosť okúsiť na vlastnej koži. Preto sú s ním spájané rôzne mýty.

Vždy ma zarazí, že ich častokrát šíria práve ľudia, ktorí nič podobné v živote neskúsili (respektíve tí, ktorí napísali jednej dievčine a akurát ona neodpísala).

Našťastie, majú všetky tieto názory, úprimne povedané, naozaj dosť ďaleko od pravdy. Ja sám som si zoznámenie cez internet vyskúšal a tu je 10 dôvodov, prečo ho proste milujem.

A ani ma to neprekvapuje. Všetci tajne dúfame, že sa nám podarí nájsť si spriaznenú polovičku a „tú pravú“ napríklad v knižnici, kedy ona chytí tú istú knihu, naše pohľady sa zrazu spoja… a vyletia 3 prekrásne biele holubice ako v spomalenom filme.

Pozrime sa na najčastejšie mýty, ktoré si ľudia spájajú s online zoznamovaním a uveďme ich na pravú mieru:

 

#1 “Cez internet si hľadajú partnera iba zúfalci, ktorí to inak nevedia”

zoznamenie-cez-internetRovnaké závery som robil aj ja predtým, ako som sa po prvý raz v roku 2007 zaregistroval na Pokeci. Čo sú to za ľudia, keď sa musia zoznamovať cez internet? Myslel som si, že to jednoducho inak nevedia.

Čoskoro som však tomu prišiel na chuť aj ja. Človek si časom uvedomí, že sa tam nájdu aj ľudia, ktorí sa len chcú zoznámiť. Bez ohľadu na to, aký na to majú dôvod.

V mnohých prípadoch len nemajú čas. Po práci alebo škole sú príliš unavení, aby chodili po baroch, diskotékach či uliciach a zoznamovali sa.

Sú príliš zaneprázdnení a takto aspoň majú jedinečnú možnosť niekoho si nájsť. Jednoducho si sadnú za počítač a internet im ponúkne tisíce možností. A to ani nehovorím o tom, že zoznamovanie online má oproti tomu v reálnom svete mnoho výhod.

Vôbec teda nejde iba o zúfalých ľudí. To je to isté, ako keby niekto povedal, že nakupuješ knihy prostredníctvom e-shopu z dôvodu, že ich nedokážeš nájsť nikde inde.

Naopak, ide o pohodlnosť!

 

#2 “Sú tam iba fejky a klamárky”

komunikácia cez internet Jasné, občas aj ja narazím na internete na ženy, ktoré sa vydávajú za niekoho úplne iného. Časom som si však vycibril oko a teraz už dokážem tieto “fejky“ v 99% prípadov odhaliť, a tak im už viac nenaletím.

Ale nie je ich zas až tak veľa, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Na internete (rovnako ako pri osobnom kontakte) nájdeš rôzne odlišné typy ľudí – milých, odporných, koketujúcich, úspešných, podvodníkov, úchylákov…

A nebudeš ďaleko od pravdy, ak povieš, že internet a jeho anonymita priťahajú práve takýchto úchylov, podvodníkov a podobné indivíduá. Ak sa však naučíš ich už vopred rozoznať a odfiltrovať, tak na nich následne nenarazíš už takmer vôbec.

Ľudia radi prikrášľujú fakty. Ženy uprednostňujú vyšších mužov, a preto si chlapi často v profile prihodia niekoľko centimetrov. Muži zas uprednostňujú fyzickú atraktivitu žien.

Z toho dôvodu sa ženy pokúšajú všemožne pretŕčať, špúliť pery či voliť fotky s hlbokým výstrihom, aby nás dokázali zaujať.

Každý z nás občas prikrášli pravdu, aby sa ukázal v lepšom svetle. Ty snáď nie? Vo väčšine prípadov sú však ľudia úprimní a čestní (minimálne ja tomu stále verím).

 

#3 “Pekné ženy tam nechodia alebo sa prostredníctvom internetu nestretávajú”

Zoznámenie cez internet ani nemôže byť ďalej od pravdy.

Pravdepodobne najčastejší argument chlapov, ktorí to po chvíli na zoznamke majú chuť zabaliť. Ozvú sa žene a už po niekoľkých správach ju volajú von.

Ona, klasicky, reaguje náložou výhovoriek – že teraz nemá čas, prípadne sa cez internet nestretáva alebo si len prišla pozrieť maily a podobne. (Ako im na takéto niečo môže dnes ešte niekto naletieť?!)

A navyše, kto tvrdí, že na sociálne siete ako Pokec, Badoo či Facebook nechodia aj krásne baby? Neviem ako si na tom ty, ale ja ich tam vidím naozaj veľa. Dokonca ešte viac, ako stretávam na ulici, diskotéke alebo na kúpalisku.

Každý z nás si tam jednoducho dokáže nájsť niekoho, kto sa mu bude pozdávať a kto spĺňa jeho kritériá.

A to by si sa čudoval, že častokrát práve tie najkrajšie ženy majú najväčší problém zoznámiť sa. Chlapi to pri nich totiž vzdávajú už dopredu. Oni sa však tiež chcú baviť, randiť, užívať si život, bozkávať sa či mať sex!

Staň sa preto chlapom, ktorý dokáže v online svete zaujať aj tie najkajšie ženy, a tým pádom nebudeš mať o ne nikdy núdzu. Častokrát ti potom napíšu aj ony samé. Stačí iba vedieť, ako na to (určite aj preto čítaš tento blog).

 

#4 “Zoznámenie prostredníctvom internetu je trápne”

zoznámenie cez internetNedokážem ani spočítať, koľko ráz som tento nezmysel o zoznámení cez internet počul. A prekvapivo, najčastejšie od ľudí, ktorí to sami praktizovali!

Ako sa hovorí – vodu káže, víno pije…

Chápem, niekedy v minulosti to ešte mohol byť problém, keď ti niekto dal otázku, že kde ste sa s partnerkou zoznámili (všetci si vždy predstavujú romantickú scénu ako z filmu), ty si sklopil pohľad, začal si sa vykrúcať a nakoniec si zamumlal: „Hmmm… nooo, veď vieš…na internete.“

A následne si mohol očakávať spŕšku výsmešných poznámok a ironického chichotania sa. Táto doba je však už našťastie takmer za nami. Dnes už má skoro každý nejakú skúsenosť, čo sa týka zoznamovania sa v online svete.

Ja som sa zoznámil a stretol s viac ako 130 kočkami a našiel som si medzi nimi najlepšie kamarátky, sexuálne partnerky, priateľky s výhodami, frajerku či dokonca manželku.

A preto nabudúce, keď dostaneš otázku, že kde si sa s danou slečnou spoznal, hrdo odveť: „Predsa cez internet!.“ Ak to budú vnímať negatívne, je to čisto len a len ich problém.

 

#5 “Potrebuješ si s nimi dlho písať, aby sa s tebou chceli stretnúť”

internetové randeAch jaj… Je mi to ľúto, ale keď baba na pozvanie von zareaguje slovami, že sa len tak bežne s niekým nestretáva, respektíve, že sa musíte najprv viac spoznať, tak si ju jednoducho až tak nezaujal.

A nezáleží na tom, či si s ňou píšeš 6 týždňov alebo 185 mesiacov. Aby som bol úprimný… čím viac to naťahuješ, tým viac klesá šanca, že vôbec k nejakému stretnutiu aj reálne dôjde.

Vieš to dosiahnuť nie že za deň, ale dokonca sa to dá urobiť tak, že sa s tebou stretne už po pár správach. Ty namiesto toho naivne dúfaš, že keď si s ňou budeš písať aspoň 2000 hodín, tak ti nakoniec možno povie áno. To je však somarina.

Je to to isté, ako sex po 3-ťom rande! Pokiaľ na to ideš zle, tak nebude ani po 10-tom (nehovoriac o tom, že k toľkému s najväčšou pravdepodobnosťou ani nedôjde, lebo ťa bude žena považovať za geja, keď sa s ňou toľko stretávaš a nič na ňu neskúšaš)

Zoznámenie cez internet je len nástroj k tomu, aby si ju dostal von, na osobné stretnutie. Ide hlavne o to, či sa dokážeš odlíšiť od všetkých tých mužov, ktorí ju ešte pred tebou zavolali von a či ju dokážeš zaujať hneď v úvode. Ak nie, tak k stretnutiu, bohužiaľ, nepríde nikdy.

[MT_prva_sprava2]

 

Mýty odhalené

Samozrejme, okolo zoznamovania cez internet koluje aj veľa ďalších mýtov, ja som pre tento článok vybral len tie najväčšie, ktoré od ľudí okolo seba počúvam dookola.

Chceš počuť pravdu, ako je to naozaj? Ide iba o výhovorky a predsudky ľudí, ktorí jednoducho nevedia, ako na to. Bodka.

Prvým krokom na ceste k úspechu v čomkoľvek je nutnosť prijať fakt, že niečo neviem a následne začnem na sebe pracovať. Makať, skúšať, učiť sa metódou pokus-omyl, testovať a eliminovať to, čo ti nefunguje a naopak zvýšiť aktivitu v tom, čo prináša reálne výsledky.

Presne tak som to robil ja. Tento systém aplikujú aj všetci úspešní ľudia bez ohľadu na to, do čoho sa pustia.

A čo ty, máš nejaké predsudky ohľadom online zoznamovania? S ktorým „mýtom“ sa najčastejšie u ľudí stretávaš ty? Napíš mi svoj názor dole do komentárov.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here