10 povolaní, pri ktorých narazíš na stovky žien

0

Ak ma čítaš pravidelne, tak vieš, že hovorím: „Ženy sú všade. Všade okolo teba. Len musíš chodiť s otvorenými očami a otvárať ústa.“

V tomto článku som si pre teba pripravil 10 prác/povolaní, v ktorých máš príležitosť denno denne spoznať nových ľudí. Áno, aj žien. Hlavne o to ti ide, že? 🙂

Už len to, že otvoríš ústa a niečo povieš, ti môže pomôcť zvýšiť si sebavedomie, sociálny status (môžeš spoznať veľmi veľa zaujímavých ľudí) a nakoniec aj spoznať tvoju vyvolenú.

Ak chceš nové príležitosti a si otvorený novým výzvam, tak nie je možné, aby si zlyhal.

Čím viac žien spoznáš, tým je väčšia šanca, že nájdeš takú ženu, akú chceš, a nevezmeš prvú, ktorá ti príde pod ruky.

Vo FB skupine Chceme byť lepšími chlapmi (ak ešte nie si členom, tak sa pridaj) som zverejnil video, v ktorom som hovoril o tom, ako som išiel taxíkom a bavili sme sa s vodičom, že za niečo vyše roka spravil cez Uber popri škole asi 1500 jázd. S tým, že polovica boli muži a polovica ženy. Čo vychádza, že spoznal v priemere 2 nové ženy denne.

Myslím, že to stojí za to. Čo myslíš?

Niekoľko chlapov sa zapojilo do diskusie a začali písať ďalšie povolania, kde sa môžeš zoznámiť s množstvom ľudí (žien). Dal som dokopy ich aj moje nápady a vznikol tento článok.

Prečítaj si 10 super povolaní/prác, v ktorých spoznáš kopec nových žien úplne automaticky.

 

1. Taxikár/Uber šofér

V tejto práci spoznáš v krátkej dobe množstvo rôznorodých ľudí. Na jednej jazde môžeš viesť slobodnú mamičku na nákupy a na druhej môžeš brať na letisko konateľku spoločnosti.

Naučíš sa rýchlo reagovať na rôzne situácie, využívať príležitosti, pretože vieš, že máš len pár minút na to, aby si sa s tou ženou zoznámil, prípadne si vypýtal číslo.

Zistíš, kedy sa tvoj zákazník či zákazníčka chce rozprávať a kedy nie. Naučíš sa rozoznávať rôzne typy ľudí. Ak sa zákazníci pri tebe budú dobre cítiť, tak sa rozrozprávajú a možno ti prezradia aj nejaké „pikošky“, ktoré môžeš potom aplikovať vo svojom súkromnom alebo profesionálnom živote. Ideálna práca na trénovanie krátkych rozhovorov.

 

2. Barman/čašník

Úsmev, dobrá nálada a spoločenské správanie sa ti pri tejto práci zíde. Vieš, že máš viac času na nadviazanie kontaktu. Predsa len, kto si už príde sadnúť do reštaurácie alebo kaviarne, tak tam aj nejakú dobu pobudne.

Ak privítaš svoje zákazníčky s úsmevom a dobrou náladou, tak sa usmejú tiež a hneď ťa začnú vnímať. Očakávajú kontakt s tebou!

V každom prípade im minimálne zlepšíš náladu a môžeš skúsiť s nimi nadviazať reč aj mimo vašu dennú ponuku, prípadne dať žene mini kompliment.

Ak pracuješ ako barman v nejakom bare či klube, tak máš vyhraté. Toľko vyfintených a po zábave bažiacich kočiek asi nikde inde nenájdeš. Vieš si krásne skúšať mini rozhovory, môžeš im dať nejaký kompliment, využiť svoj šarm a zmysel pre humor.

Jedna kamarátka takto spoznala svojho manžela. Rozdiel je len v tom, že ona bola čašníčka a on zákazník. Chlap využil príležitosť, zakecali sa, vypýtal si číslo, stretli sa, dnes sú manželia a majú už aj dieťa.

 

3. Sales assistant/Predavač

Buď sebavedomý, oslňujúci, zhovorčivý a bude to skvelé. Ľahko sa mi to hovorí, že? 🙂

Uvedom si, že ty si tam od toho, aby si sa rozprával so zákazníkmi – so ženami. Veď to máš v náplni práce, tak to ber úplne v pohode.

Pri tých normálnych babách si určite v pohode, ale čo keď tam príde TÁ TVOJA 10-tka?

Nádych, výdych, nahoď úsmev a choď jej poradiť. Ak jej dobre poradíš, tak ti bude ďakovať, a možno spraví to, čo baba vo videu.




 

4. Šofér autobusu či kontrolór lístkov vo vlaku

Keď si bude u teba nabudúce nejaká žena kupovať lístok, tak máš pár sekúnd na to, aby si povedal nejakú poznámku – využi svoj zmysel pre humor, prípadne jej daj nejaký mini kompliment. Ako kontrolór lístkov máš času viac.

Martina (s jej pomocou píšem tento článok) mi povedala, že keď cestovala večerným spojom s kamarátkou vo vlaku, tak pri kontrole lístkov sprievodca počul, o čom sa bavia a trefne s humorom na to reagoval.

Následne stále, keď išiel okolo, keď kontroloval nových cestujúcich, tak sa vždy na chvíľku zastavil a prehodil s nimi niekoľko viet. Bolo to veľmi prirodzené, nenútené a zlepšilo im to náladu.

 

5. Steward v lietadle alebo v autobuse/vlaku

Martina pracuje ako letuška, tak by ti vedela porozprávať množstvo príbehov. Prezradila mi, že keď ľudia čakajú na záchod, tak majú chuť si čakanie skracovať obzeraním kuchynky, (ktorá je hneď vedľa toaliet) a niektorí sa aj odhodlajú a niečo povedia, aby nadviazali konverzáciu. Takže aj tento moment vieš krásne využiť na rozhovor a aj ako cestujúci.

Ako steward v autobuse/vlaku máš čas na takéto mini rozhovory napríklad pri nástupe cestujúcich do autobusu/vlaku alebo pri servise. Inak, len tak medzi rečou, ženy majú rady chlapov v uniforme. 😉

 

6. Masér

Ako masér máš privilégium dotýkať sa nahých ženských tiel a ešte ti za to aj zaplatia. 🙂 Pri tejto práci sa naučíš empatii, odhadovať situáciu a aj sa vžiť do kože druhého človeka.

Ak bude mať žena chuť debatovať počas masáže, tak jej môžeš povedať nejaký krátky zaujímavý príbeh. Ak sa bude potrebovať vyrozprávať, tak ju ochotne počúvaj a možno sa dozvieš aj nejaké užitočné informácie.

Prípadne, žene môžeš dať aj kompliment, ale daj si pozor, aby si nebol úchylný a ostal si stále profesionálny.

 

7. Plavčík

Pri tejto práci sa môžeš kochať pohľadom na (polo)nahé ženské telá. Keď idú ženy na kúpalisko, tak tam väčšinou pobudnú nejakú tú chvíľu, takže by si to mohol celkom dobre využiť. A ženy na plážach či kúpaliskách prirodzene pozerajú po plavčíkoch.

Nadviazať rozhovor môžeš aj tak, ak niekomu pomôžeš, ak bude niečo či niekoho hľadať.

Ak uvidíš, ako sa mladé kočky opaľujú, tak môžeš využiť svoj zmysel pre humor. Povedať im niečo v zmysle, aby sa nezabúdali natierať, aby sa pravidelne obracali a aby sa dobre opiekli z oboch strán, a zároveň sa „nepripiekli“.

 

8. Zákaznícky servis

Služby zákazníkom (mobilní operátori, úrady, pošta, banky) sú jedna z najlepších príležitostí, ako naraziť na ľudí, ktorí chodia za tebou sami.

Ideálne, ak si empatický, chápavý, zvládneš počúvať a proaktívne vieš pomôcť, poradiť a vyriešiť problém, s ktorým za tebou prichádzajú. V tomto ti pomôže napríklad táto kniha.

Buď príjemný, usmievaj sa a začni napríklad tým, že sa spýtaš, aký mali deň.

 

9. Inštruktor v autoškole či lektor v inej oblasti

V tejto práci môžeš ukázať, že si odborník, že sa vyznáš, že si trpezlivý a že si dobrý učiteľ. Vytvor svojim zverencom príjemnú atmosféru, aby sa v tvojej prítomnosti cítili skvele.

Na začiatku hodiny môžeš začať nejakým príbehom či vtipom, aby si odľahčil situáciu. Pýtaj sa ich a oni sa rozrozprávajú. Aj v tejto práci vieš spoznať veľmi veľa zaujímavých ľudí.

Ak sleduješ nejakých lektorov, tak dobre vieš, že ak sú dobrí, tak o nich je záujem. Preto na sebe usilovne makaj, aby si bol tiež dobrý vo svojom obore.

 

10. Poslíček (pizza, kuriér..)

Prídeš, pozdravíš, doručíš a rozlúčiš sa. Či? Opäť máš možnosť prehodiť iba pár slov. Snaž sa byť zapamätateľný. Usmej sa, buď energický a pokojne prehoď 2-3 vety.

Niekedy narazíš na ľudí (ženy), ktoré si objednávajú niečo častejšie a pravidelnejšie. Práve vtedy môžeš vaše rozhovory rozvíjať, zistiť o nej viac a prípadne sa ozvať aj osobne (kontakt predsa máš, no treba to spraviť nenápadne, aby si ho nezneužíval).

 

Zoznamuj sa, trénuj a spoznávaj nových ľudí

Pri všetkých prácach a povolaniach vieš veľmi dobre využívať Situačné zoznámenie. Reaguj na vzniknutú situáciu, využi to vo svoj prospech a vyťaž z toho maximum. Ukáž, že si pohotový.

TIP na záver: Najlepšie je, že vieš všetky tieto rady skombinovať dokopy a dokonca to môžeš aj obrátiť. Ty ako zákazník môžeš byť iniciátorom rozhovoru či zoznámenia sa a častokrát je to oveľa ľahšie. Pretože ak je žena v práci a ty ako zákazník sa niečo spýtaš, tak ti, samozrejme, odpovie a dá sa s tebou do reči. Chce, aby bol jej zákazník spokojný. 🙂

Do tohto zoznamu by sa mohli zaradiť VŠETKY povolania, kde si v kontakte s ľuďmi, teda všetky služby. Využi šancu, ak sa v práci stretávaš s ľuďmi, ale využi ju aj ako zákazník. Nikdy nevieš, kde natrafíš na ženu svojich snov.

Ak sa ti článok páčil a pomohol ti, zdieľaj ho na Facebooku so svojimi priateľmi. Podporíš tak dobrú vec. 🙂

[MT_zoznamenie]

 

Článok vznikol v spolupráci s Martinou Trepákovou

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here