10 tipov, ako udržať iskru vo vzťahu

0

Jedna vec je dostať sa do vzťahu, ale vec druhá je vzťah si udržať.

Tým, že si nájdeš priateľku a konečne sa dostaneš do vzťahu to nekončí.

Práve naopak.

Vtedy to naozaj začína…

Teda, ak chceš byť pre partnerku neustále zaujímavým a príťažlivým chlapom, chceš vedieť, o čom sa s ňou baviť (aj po rokoch vzťahu) a chceš vedieť, ako si udržať vášeň, nadšenie a iskru.., aby ste boli obaja dlhodobo šťastní bez zbytočných hádok a obmedzovania sa.

Verím, že nechceš, aby ste sa po pár dňoch či týždňoch rozišli, len preto, že si nevedel, čo máš robiť.

Na vzťahu treba pracovať.. Veď aj kvety ti zvädnú, ak ich pravidelne nezalievaš.

 

10 tipov, ako udržať iskru vo vzťahu

Ak momentálne si vo vzťahu (alebo ešte len budeš), tak je dôležité pochopiť, že bežne po 3-6 mesiacoch prvotné zaľúbenie vyprchá, prichádzajú hádky, žena pochybuje a je náchylnejšia k rozchodu či podvádzaniu. Dá sa s tým však niečo robiť.

V článku ti predstavím 10 tipov, ako udržať iskru vo vzťahu. Verím, že sa inšpiruješ. Poďme na to.

 

Vyhni sa týmto chybám

1. Vzťah je o dvoch rovnocenných bytostiach. Vo vzťahu by nemal mať nikto z vás na vrch či ťahať za kratší koniec.

2. Nechoďte spať pohádaní. Vždy pred spaním si veci vyjasnite, aby ste nezaspávali s negatívnou emóciou či nevraživosťou voči sebe. Nezaspite, kým si to nevyjasníte.

3. Nezakazuj jej iných chlapov. Toto bude znieť možno kontraproduktívne, ale aj žena potrebuje cítiť, že je stále žiadaná. Ak žena ľúbi, tak nepodvedie. Čiže rob všetko pre to, aby ťa ľúbila a nemusíš sa o ňu báť.

4. Nežiarli na ňu chorobne. Ak je v jej okolí nejaká mužská „hrozba“, neznepríjemňuj jej kvôli tomu život. Je prirodzené, že čím je krajšia a hodnotnejšia, o to viac sa o ňu budú muži zaujímať, hoci je zadaná. Dôveruj jej.

5. Maj svoje koníčky aj mimo nej. Vzťahom s ňou by si nemal prísť o svoju vlastnú identitu. Ak rád hráš na gitare, venuješ sa nejakému športu či občas vybehneš s kamošmi na pivo, nemal by si to kvôli nej úplne rušiť. Ak sa jej to nepáči, bude sa s tým musieť zmieriť.

Vyznanie lásky ako zbalit

6. Dopraj jej koníčky a aktivity mimo teba. Či už sú to jej kamarátky, manikúra, nákupy či občasná diskotéka, dopraj jej to. Cieľom nie je držať si ju nakrátko a nič nej nedovoliť. Čoskoro sa bude chcieť z tohto zovretia dostať.

7. Prijmi ju takú, aká je. Nesnaž sa ju pretvoriť na svoj obraz alebo mať v hlave verziu, aká by mohla byť. Ak ti na nej niečo vadí, je to tvoj problém. Buď zmeň svoj postoj k danej veci alebo odíď.

8. Napredujte vo vzťahu. Stagnácia znamená úpadok. Vzťah by mal mať prirodzený vývoj a neustále rásť. Začnete spolu chodiť, bývať, požiadanie o ruku, svadba, deti… Keď sa niekde zaseknete a nechcete spraviť ďalší krok, pouvažuj, prečo je tomu skutočne tak a vyriešte to čím skôr.

9. Vyhľadávaj na nej pozitívne aspekty. Zameriavaj sa a všímaj si na nej hlavne jej pozitívne vlastnosti a nezameriavaj sa na to, čo ti chýba alebo vadí. V momente, ako ju začneš vnímať negatívnejšie, ako v skutočnosti je a začneš hľadať na nej viac chýb, vzťah bude upadať.

10. Majte spoločné hodnoty. Vraví sa, že protiklady sa priťahujú, no to platí len v magnetizme. Vo vzťahoch platí, že vrana k vrane sadá. Mali by ste mať teda viac spoločného a podobného a malo by vám rovnako záležať na dôležitých veciach a hodnotách a vaše názory by nemali byť v úplných protikladoch či nebiť sa.

 

Popravde sa stačí držať pár základných pravidiel, ako vzťah udržiavať, ďalej budovať a rozvíjať, aby ste sa aj po rokoch šialene milovali.

Či už ste spolu momentálne pár mesiacov či rokov, alebo už spolu bývate a máte deti či párkrát ste sa z nejakého dôvodu rozišli a vrátili k sebe.

Posuň svoj vzťah na ďalšiu úroveň a udržíš v ňom iskru aj roky.

Michal Kopecký je zakladateľom hnutia CHLAP 2.0 a jeho cieľom je pomôcť mužom a ženám nájsť, získať a udržať si svojho vysnívaného partnera, s ktorým budú šťastní vo vzťahu. Napísal knihu Aj ja som CHLAP 2.0, ktorú môžeš získať napr. na Martinuse tu »

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here