7 skvelých tipov, ako JU potešiť na Valentína

Valentín, sviatok zaľúbených, 14. február. V tento deň je zvykom, že zaľúbení prežívajú svoju lásku o čosi intenzívnejšie.

Pre niekoho komercia, pre iných ďalšia príležitosť potešiť svoju milovanú. Avšak, výber darčekov je niekedy hotová veda, ktorá dá zabrať aj tomu najväčšiemu chlapovi.

 

Mal by si si položiť tieto otázky

Už pri prvom pomyslení na to, že chceš obdarovať svoju partnerku by si si mal položiť niekoľko základných otázok, ktoré ti dokážu pomôcť pri tom, aby bol tvoj darček skutočne výnimočným a neskončilo to trápnou situáciou.

Čo má moja partnerka skutočne rada? Ako trávi svoj voľný čas? Aké farby má rada? Treba brať ohľad na jej životný štýl. Jednoducho napísané, ak sa napríklad tvoja partnerka stravuje zdravo, nekupuj jej čokoládu, ktorú aj tak nezje.

Urob si prieskum. Zisti, čo by ju skutočne potešilo. Možno ti to nepovie priamo, preto buď obozretný a všímaj si ju. Pri večernom brázdení internetom možno bude jasať nad krásnymi šatami. To je tvoja príležitosť, pripoj sa k nej a sleduj to, čo sleduje ona. Toto sú veľmi cenné informácie, ktoré sa ti môžu zísť a vo výsledku bude nadšená. To ti môžem zaručiť.

 

7 skvelých tipov, ako JU potešiť na Valentína

1. Spoločne strávený čas trochu inak

Už sa vidíš pod palmami niekde v teple? Nie, nemusí sa hneď jednať o dovolenku niekde v trópoch.

Aj na Slovensku máme mimoriadne krásne miesta, ktoré sa oplatí vidieť. Čo by si povedal, na noc v obkľúčení krásnej prírody? Naše Tatry rozhodne nesklamú a zažiť ich na sklonku zimy určite stojí za to.

Ak ste fanúšikovia zimných športov, môžete využiť koniec sezóny a dopriať si spoločné lyžovanie. Pokiaľ nelyžujete, telu i mysli dobre padne prechádzka v prírode. Následne po športovom dni si môžete dopriať oddych a relax vo wellnesse.

 

2. Vzdelávajte sa spolu

Nikdy nie je neskoro rozšíriť si obzory. Toto môže byť vhodná príležitosť, darovať si niečo extra. Môže to byť dobrá kniha z oblasti pracovania na vzťahoch, ako ten váš urobiť ešte lepším alebo pokojne si doprajte aj nejaký kurz – napríklad spoločenských tancov alebo choďte do školy varenia. Výber je len na vás.

Taktiež nie je na zahodenie spoločné absolvovanie vzdelávacieho seminára v oblasti osobného rozvoja. Krásny darček s pridanou hodnotou.

 

3. Darujte si zážitok

Čo takto vyjsť z komfortnej zóny a klasické leňošenie pred telkou vymeniť za niečo akčnejšie? Ponuky sú neobmedzené.

Môžete spolu absolvovať napríklad školu šmyku, alebo jazdu na Ferrari. Ak tvoja priateľka nie je milovníčka áut a jazdenia, nemusíš zúfať, máte ďalšie možnosti. Výborným zážitkom je aj lietanie vo veternom tuneli, alebo si spolu môžete vyskúšať aj pokojnejšiu únikovú miestnosť. 🙂

 

4. Láska ide cez žalúdok

Povýš obyčajnú večeru na nejaký gastro zážitok (pozor na intolerancie a pod.). Večera na Chopku, degustačné zaujímavé menu, prípadne skúste nejakú kuchyňu, ktorú ste ešte nemali.

Vymeň klasický reštauračný rezeň s hrnaolkami za niečo exkluzívne. Dnešná doba je úžasná a plná rôznych zaujímavých nápadov aj v oblasti gastronómie.

Aké by to bolo dať si valentínsku večeru na nejakom luxusnom mieste? Alebo chcete radšej vyskúšať niečo exotické a nezvyčajné?

Prehľadaj internet, daj si na tom záležať a verím, že vo svojom okolí nájdeš skutočný gastronomický zážitok, ktorým pohladíš nie len chuťové poháriky.

 

5. Kvety vždy potešia

Ak si myslíš, že kvety sú klišé a nie sú originálne, sklamem ťa, kvety potešia každú ženu a ak tomu dokážeš dodať šmrnc, z tvojho darčeka bude nadšená.

Čo takto darovať jej kvet v kvetináči s tým, že sa oň budete starať spoločne a bude akýmsi znakom vašej spoločnej lásky?

Alebo, je tu ešte jeden, mimoriadne voňavý a nezvyčajný darček v podobe mydlovej kytice. Tento darček je nie len zmyslom lahodiaci, ale ešte aj praktický.

 

6. Materiálne potešenie

Aj keď 1000x budeš počuť, ako to nepotrebuje, radosť jej to urobí neskutočnú. Kabelky, topánky, voňavky…ale POZOR, musíš poznať jej vkus.

Môže to byť čokoľvek, čo môžeš nájsť aj v bežnom obchode. Nehovorím iba o drahších kúskoch.

Miluje variť? Nový pomocník do kuchyne sa vždy zíde. Alebo miluje doplnky? Trendom sú napríklad ručne vyrábané šperky, ktoré doslova oživia každý outfit. Len preskúmaj terén a verím, že veľmi rýchlo na niečo prídeš. 🙂

 

7. Spomienkové predmety

Čo takto spraviť prierez vaším vzťahom, pospomínať si na krásne spoločné momenty, ktoré ste zažili?

Môžeš spraviť napríklad fotoalbum, ktorý zmapuje váš vzťah od randenia až po súčasnosť, alebo si vybrať nejakú spoločnú dovolenku a dať urobiť fotoalbum z nej. Takto si kedykoľvek môžete pripomínať tie fantastické momenty a vrátiť sa myšlienkami na miesta, ktoré sú pre vás výnimočné.

 

Ešte si daj pozor na toto

V zásade, buď hlavne autentický. Radu od kamaráta ber v skutočnosti len ako radu, vezmi si z nej inšpiráciu. Každá žena má iný vkus, iné záujmy, koníčky. Pokiaľ tvoj kamarát zabodoval víkendovým wellness pobytom, lebo jeho priateľka miluje masáže a sauny, tá tvoja tomu možno až tak neholduje a tým pádom, aj tá radosť z toho by mohla byť minimálna, ak vôbec nejaká.

Mal by si sa vyvarovať darčekom, ktoré sa môžu dotknúť jej ega – môže to byť napr. permanentka do fitka, poukaz na skrášľovaciu procedúru a darčeky, ktoré môžu byť mimo jej vkusu. Taktiež pozor, ak by si jej chcel darovať kozmetiku – pokiaľ nevieš, čo používa, tak to radšej neriskuj.

Darčeky, ktoré sú kontraproduktívne môžu taktiež vypáliť inak, ako by si čakal. Ak je tvoja partnerka vyznávačka zdravého životného štýlu, čokoládou ju najskôr nepotešíš.

Chcel by si ju vidieť v nejakom sexi spodnom prádle? Napríklad v nejakom červenom s čipkou? Už pri čítaní tohto článku tvoja fantázia pracuje na maximum, avšak pamätaj, toto by bol darček skôr pre teba ako pre ňu.

Takýto typ darčeka vie byť osožný a aj priniesť želaný efekt, avšak nedaruj ho s tým, že je to jej hlavný darček, keďže hlavný úžitok padne tebe. 🙂 Daj jej to, iba ako nástroj spestrenia, pre vaše spoločné chvíle a pre ňu vymysli niečo osobnejšie.

Ak si sám nevieš dať rady s tým, ako potešiť tvoju milú, mám pre teba skvelú správu. Vždy je tu niekto, kto sa v týchto „ženských“ veciach vyzná lepšie. Ty tak môžeš o radu poprosiť nejednu ženu v jej okolí, či to bude jej najlepšia kamarátka alebo mama či sestra. Sú to ženy, ktoré ju poznajú omnoho dlhšie ako ty. Preto práve ich nápady by si mohol zohľadniť pri finálnom výbere tvojho skvelého darčeka.

Na záver ti dám jednu radu ja sama. Aj keď ti žena povie, ako ona darčeky nepotrebuje, ako jej to nechýba a vôbec na tom nezáleží, ber tieto slová s rezervou. Véééééľkou rezervou. To je taká vetička, „pro forma“. Ver mi, každá žena chce byť hýčkaná. 🙂

 

Článok napísala: Dominika Turi Nagy

Nie si autorom na blogu chlap20.sk, ale chceš aj ty niečo k téme hodnoty, príťažlivosti, vzťahov povedať a myslíš si, že by sme mali tvoj článok uverejniť? Napíš mi na michal@chlap20.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here